In 2014 lanceerde Bloso, samen met ISB en VSF, de actie ‘Sportclubs zijn Goed Bezig’. Via deze actie werden de sportclubs heel het jaar door in de kijker geplaatst. Door middel van 120 Goed Bezig-fotokaders en aan de hand van 4 thema’s konden de sportclubs aan heel Vlaanderen laten zien dat ze goed bezig zijn.  519 clubs stuurden samen 1.111 foto’s in. Het publiek kon vanaf eind oktober stemmen en de 40 clubs (10 clubs per thema) die het meest aantal stemmen behaalden (in verhouding tot hun totaal aantal leden), wonnen een materiaalcheque van € 250. 

In 2015 zal deze actie met veel enthousiasme herhaald worden. Hetzelfde stramien zal behouden blijven, enkel de thema’s van de fotowedstrijd worden licht aangepast (het thema fair play wordt vervangen door ‘Supporters zijn Goed bezig’). Vanaf midden maart zullen de kaders weer circuleren in Vlaanderen. We zouden jullie graag aanmoedigen om deel te nemen aan de actie Goed Bezig! Meer info over de actie Goed bezig vindt u op www.sportclubszijngoedbezig.be.

Wij hopen alvast op de massale deelname van de Vlaamse sportclubs aan beide acties en hopen zo nog meer personen ervan te overtuigen dat sportclubs goed bezig zijn en dat sporten in clubverband nog steeds de beste manier is om op een plezante, kwalitatieve en blijvende manier aan sport te doen. Clubs die de Goed Bezig-kader wensen te ontvangen of die wensen deel te nemen aan de actie ‘Week van de Sportclub’ kunnen contact opnemen met de gemeentelijke sportdienst.