(Recreatieve) Roeiers!

De KRB wenst een oproep te lanceren bij de grote groep recreatieve roeiers om deel te nemen aan de 24e. editie van de BRUGGE BOAT RACE die plaats zal vinden in het weekend van 3 en 4 maart.

Het is een wedstrijd over 5 km die openstaat voor alle deelnemers: op vandaag zijn er al inschrijvingen binnen van diverse buitenlandse teams en ook de masters, seniores en jeugd van jullie verenigingen kunnen zich nog inschrijven. Vorig jaar had de wedstrijd op zaterdag meer dan 50 ingeschreven achtriemen uit 6 landen. Op zaterdag wordt er in 8-en geroeid en op zondag in alle andere boottypes.

Het is wellicht te weinig geweten dat deze wedstrijd ook voor de recreatieve roeiers openstaat.
Elk jaar doen er van de KRB diverse recreantenteams mee, zowel in 8 als in één van de andere boottypes. Deze editie zullen er vanuit de recreatieve groep 3 recreanten 8-en deelnemen, 2 damesteams en 1 herenteam. Om jullie een idee te geven van de tijd: de topfavorieten mikken op een tijd van 17 minuten; de recreanten mikken op 25 minuten.

Het zou erg leuk zijn mochten jullie ook met een delegatie inschrijven in onze editie van 3-4 maart.
Los van het competitieve element, is het ook een gezellig evenement. Familie en vrienden kunnen gans de wedstrijd langs ons kanaal mee fietsen en achteraf kan er uitgebreid worden verbroederd. In het verleden waren er weinig inschrijvingen van recreantenteams, wellicht omwille van het wedstrijdelement. Dit is echt niet nodig. Iedereen is welkom, van de doorwinterde master tot de enthousiaste recreatieve roeier en roeister.
Dus bij deze een warme oproep om er bij te zijn; en vergeet vooral niet de supporters mee te brengen !

Meer info vinden jullie op de website van de club en op de officiële uitnodigingspagina.