Topsport

Proud member of Team Belgium

Be Gold

 

Be Gold

Nationale loterij

                 

 

Recent News
Tristan Vandenbussche is Europees juniorenkampioen!
Op het EK Junioren in Essen was het op zondag tijd voor de finales.  Tristan Vandenbussche moest om
19/05/2019
EK junioren Essen - 18 en 19 mei 2019
Op het EK in Essen kwam ganse Belgisch nationale team aan de bak. Tristan Vandenbussche stak van wal
18/05/2019
Goud voor LM2x op World Cup I in Plovdiv
Afgelopen weekend vond de eerste wereldbeker van het seizoen plaats in het Bulgaarse Plovdiv. Belgi
13/05/2019
PXL Hogeschool wint de 8+ Hasselt Student Regatta
Op de Hasselt Studenten Regatta op woensdag 8/05 roeide PXL Roeiteam net zoals de voorbije jaren naa
09/05/2019
Samenwerking met buitenlandse clubs in het kader van de Europese week van de Sport
Van 21 tot 30 september 2019 is er de 5de editie van de Europese Week van de Sport. Vlaamse sportclu
09/05/2019

Op het EK in Essen kwam ganse Belgisch nationale team aan de bak.

Tristan Vandenbussche stak van wal in baan 1 heat 1 om 9.50u. Tristan kwam als eerste over de meet in een tijd van 07:05:75 en gaat daardoor rechtstreeks door naar de halve finale A/B op zondag samen met Zwitserland.  

Om 10.20u stonden Florian Chalmet en Henri Steyaert aan de start in heat 2 baan 6 van de JM2-. De jongens komen als derde over de meet na Italië en Denemarken. Enkel de Italianen gaan rechtstreeks door naar de A-finale. 
Tijdens de herkansingen finishten Florian en Henri als 2de in een tijd van 6:54:98 en zo gaan ze samen met de Zwitsers die 1ste werden naar de A-finale op zondag.

De JW2x zagen we om 10.25u van start gaan in heat 1 baan 2. Caitlin Govaert en Jeanne Lenom komen als eerste over de meet in een tijd  van 07:09:81 en gaan zoals Tristan rechtstreeks door naar de halve finale A/B op zondag.

Proficiat aan iedereen!

De Vlaamse Roeiliga is een unisportfederatie, met een beperkte kern topatleten, die er meestal in slaagt om hoog te scoren op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Momenteel zijn skiffeur Hannes Obreno en de lichte dubbeltwee met Tim Brys en Niels Van Zandweghe de Belgische vaandeldragers. Obreno behaalde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de vierde plaats. 

De Vlaamse Roeiliga zorgt voor de ondersteuning en begeleiding van de topatleten. De getalenteerde competitieroeiers worden in hun respectievelijke clubs voorbereid op topsportprestaties. Indien zij voldoen aan de criteria worden zij opgenomen in het selectieprogramma onder leiding van de technisch directeur en de topsportcoaches.

Het topsportbeleid van de Vlaamse Roeiliga wordt uitgestippeld in de topsportcommissie. Deze commissie bepaalt o.a. het Vlaamse topsportbeleid, evalueert de resultaten van de Vlaamse lijstroeiers, ondersteunt hen en bespreekt de labotests en medische analyses.

Dominique Basset is de technisch directeur. Hij stelt zijn expertise en ervaring ter beschikking van het Belgische roeien, maakt de jaarplanning en de trainingsschema’s op, structureert het Belgische toproeien en leidt coaches op. Daarnaast coördineert hij de binnen- en buitenlandse stages en wedstrijden en is hij mede verantwoordelijk voor de opmaak van de selecties. Dhr. Basset creëert een cultuur van topniveau en een ware winnaarsmentaliteit waarbij enkel de harde werkers mee opgenomen worden in de groep.

De Vlaamse Roeiliga werkt sinds 2013 met regiocoördinatoren. Dit betekent dat elke regiocoach de verantwoordelijkheid heeft over de beloftevolle jongeren en geïdentificeerde topsporttalenten in één bepaalde regio. Vlaanderen wordt opgedeeld in vier ‘roei’regio’s: West-Vlaanderen (roeiers uit KRNSO, KRB en BTR), Oost-Vlaanderen (roeiers uit GRS, KRSG, KRCG), Antwerpen (roeiers uit ARV, TRT, RARC-KAWV en The Oar) en Vlaams-Brabant (Akhenathon en RNV). De regiocoördinatoren organiseren één keer per week een regionale krachttraining en één keer per week een regionale watertraining.

© 2014, website powered by Twizzit.com     |     Privacy & Disclaimer