![]() |
De Vlaamse Roeiliga heeft voor elke vaarzone in Vlaanderen een vaarkaart laten ontwikkelen.
|
![]() |
De Vlaamse Roeiliga heeft voor elke vaarzone in Vlaanderen een vaarkaart laten ontwikkelen.
|
Wat moet je doen wanneer je boot kapseist? Rowing Tasmania (Australië) maakte er een instructief filmpje over. Klik hier.
De Vlaamse Roeiliga wenst in haar project ‘Veiligheidsproject bij jeugdroeiers’ de algemene veiligheid in roeiclubs, en meer specifiek voor jeugdroeiers te verhogen. In samenwerking met Bloso werd een vierjarig programma uitgeschreven waarbij personen in de clubs worden opgeleid tot preventiecoördinatoren die de risicoanalyse per club begeleiden en uitvoeren. Deze risicoanalyses leiden tot een structureel preventiebeleid binnen elke roeiclub in Vlaanderen.
Om sneller en correct te kunnen reageren mochten er toch noodgevallen voorvallen wordt een opleiding hulpverlener georganiseerd in samenwerking met Meducation zodanig dat er meer gediplomeerde hulpverleners zijn per club. De bedoeling is dat er telkens minstens één gediplomeerde hulpverlener aanwezig is per club. Deze opleiding wordt jaarlijks hernieuwd en tweejaarlijks opgestart.
Daarnaast werkt de Vlaamse Roeiliga naar een gedetailleerde kaart van alle vaarwater in Vlaanderen. Het accent ligt op het veiligheidsaspect van de omgeving en veiligheidsgedrag binnen het roeien.