Recente resultaten
16/09/2017 Jeugdtriathlon KRNSO
09/09/2017 Drieluik KRCG
02/09/2017 Triatlon KRSG
03/09/2017 Trofee van Vlaanderen 
Kalender
23/09/2017 - 24/09/2017
KBR - BK Lange Boten
23/09/2017
Lichtjestocht (Amsterdam, NED)
25/09/2017 - 30/09/2017
WK Sarasota
01/10/2017
KRB - Jeugdduathlon
07/10/2017
VRL - Jeugdroeihappening
Online inschrijven competitie

KRB Jeugduathlon
1 oktober 2017

VRL Jeugdroeihappening
7 oktober 2017

 

Proud member of Team Belgium

Met akkoord van de Vlaamse topsportcommissie stelt de Raad van Bestuur van de Vlaamse Roeiliga 3 boten te koop. Er is nood aan nieuwe boten ter ondersteuning van de topsportroeiers en de verkoop van de wat oudere boten kan hierin een grote steun betekenen.

Het gaat om volgende boten: 

  1. Empacher skiff: vroegere skiff van Tim Maeyens (2007) (minimumprijs € 4.000)
  2. Empacher lichte dubbel (2010) (minimumprijs € 7.000)
  3. Fillippi dubbel 90 kg (2009) (minimumprijs € 6.000)

 

De drie boten zullen tijdens het Belgisch Kampioenschap lange boten (23 en 24 september 2017) in Hazewinkel te bezichtigen zijn. De boten zijn in goede staat en worden verkocht in de staat zoals ze zich bevinden.

Procedure

Geïnteresseerde kopers kunnen tot 15 oktober een bod uitbrengen. De biedingen worden onder gesloten omslag verwacht bij Vlaamse Roeiliga, Zuiderlaan 13, 9000 Gent t.a.v. Hubert De Witte, penningmeester VRL. Bij het bod dient vermeld te worden wie het bod uitbrengt en of dit gebeurt namens een roeivereniging of ten persoonlijke titel. Ook adres, telefoonnummer en emailadres vermelden.

De boten zullen toegewezen worden aan de hoogstbiedende. Bij gelijk hoogste bod door twee of meer bieders zal aan deze bieders gevraagd worden om schriftelijk een ‘best and final offer’ te bezorgen aan de VRL.

De definitieve toewijzing van de boten zal gebeuren door de Raad van Bestuur van VRL. Betaling dient te gebeuren binnen de 30 dagen na ontvangst van de factuur.

Klik hier om de lottrekking te openen voor het Belgisch Kampioenschap Lange Boten.

Klik hier om de resultaten te raadplegen van de internationale regatta / drieluik van KRCG.

Communicatie is zeer belangrijk binnen de Vlaamse Roeiliga en we zijn benieuwd naar jouw mening!
Met deze vragenlijst kun je die geven en ons helpen om knel- en verbeterpunten in kaart te brengen en aan te pakken.
Alvast bedankt om enkele minuten de tijd te willen nemen voor het invullen van deze bevraging.
Klik hier om de vragenlijst te openen.

Het wereldkampioenschap roeien vindt plaats van zondag 24 september tot en met zondag 1 oktober in Sarasota, Florida (USA). België vaardigt twee boten af: Niels Van Zandweghe en Tim Brys in de lichte dubbeltwee en Louis Toussaint in PR1x M1x. De roeiers worden omkaderd door technisch directeur Dominique Basset, coaches Frans Claes en Louis Timmers, kinesiste Katrien Verpoest en begeleidster Florence Libois. Het team komt aan in Sarasota op zaterdag 16 september. 
We wensen het Belgische team heel veel succes toe op het WK!

Klik hier voor de resultaten van de triathlon van KRSG.

Klik hier voor de resultaten van de Trofee van Vlaanderen.

De Vlaamse Roeiliga organiseert op donderdagavond 5 oktober een bijscholing over ‘krachttraining’, gegeven door Bieke Vandenabeele en Tom Goegebuer.
De bijscholing vindt plaats van 19u-22u in de Hogeschool Gent (Sint-Denijslaan 251, 9000 Gent).
Er is gratis parking onder de grond en het is vlakbij het station Gent Sint-Pieters voor de mensen die met de trein willen komen.
Om de kosten van de bijscholing te kunnen dekken, vragen we een bijdrage van 15€ voor deelname aan de bijscholing.
Inschrijven kan via celine.pieters@vlaamse-roeiliga.be.

Eerder uitgevoerd onderzoek (Bourjois et all, 2000) heeft aangetoond dat de lichaamsbouw van roeiers atypisch is en dus totaal verschillend van de doorsnee man of vrouw (junioren jongens gemiddeld 12 cm groter en 17,5 kg zwaarder). Desondanks wordt sportkledij ontwikkeld aan de hand van matentabellen gebaseerd op de gemiddelde bevolking. Dit is niet enkel nadelig op niveau van esthetiek en comfort, maar heeft ook desastreuse gevolgen voor de functionaliteit van de kledij.
Aan het Fashion & Textiles Innovation Lab van de HoGent loopt momenteel een onderzoek met betrekking tot de ontwikkeling van het ultieme roeipakje.
We doen dan ook een dringende oproep naar alle clubs om hun senior A en B roeiers aan te sporen om zich te laten opmeten aan de hand van een 3D body scanner tijdens het BK lange boten op 23 en 24 september.

De scanner bevindt zich in de aankomsttoren in de nabijheid van de weging.
Alle deelnemers maken kans om een iPad mini te winnen.
Meer info op www.shape-project.be
PDF Affiche


Op woensdagnamiddag 18/10/2017 gaat in Gent opnieuw de International Student Regatta door. Studenten: Maak een gemengd team in 8+ of C4+ en schrijf je in via brand.breyne@vlaamse-roeiliga.be! 

De wedstrijden zijn in toernooivorm: tijdens de poules wordt er 1-1 gevaren, om zich te plaatsen voor de finales per 3. Alle wedstrijden gaan door over 250m, spektakel verzekerd.

Wegens de zonsondergang beginnen de wedstrijden reeds om 16u. De finales starten om 17u30 en de prijsuitreiking om 18u30. Daarna kan rustig blijven hangen worden aan de bar, of wat studentikozer vertier opgezocht worden. 

Alle info en het wedstrijdreglement vind je hier.

De afdrukbare versie van de affiche vind je hier en hier(pdf).  

 

Mercredi 18 octobre 2017 après-midi, la ville de Gand hébergera à nouveau la Régate internationale estudiantine. Étudiants ! Créez une équipe mixte en 8+ ou yolette barrée (C4 +) et inscrivez-vous via l’adresse email : brand.breyne@vlaamse-roeiliga.be!

Les courses se courent sous forme de « tournoi » : lors de « poole », soit à 1 contre 1, pour se sélectionner pour les finales courues par 3. Toutes les courses se courent sur 250m, spectacle assuré. Pour cause de coucher du soleil, les régates commencent à 16 heures. Les finales commencent à 17h30 et la cérémonie de remise des prix à 18h30. Après quoi, ce sera le moment de fêter les régates autour d’un verre au bar et chanter les chants d’étudiants.

Veuillez trouver le code des courses sur le lien suivant. 

La version imprimable de l'affiche peut être téléchargée ici (photo) et ici sous PDF.

Op 7/10/2017 start de nieuwe initiatorcursus roeien. Een nieuwe lichting trainers die zich opleiden om roeiers te begeleiden. Trainers die nieuwe roeiers opleiden, of een eerste stap zetten richting trainer B of A.

De toelatingsvoorwaarde is ofwel een A-licentie bezitten, ofwel slagen voor een toelatingsproef waarbij wordt getoond dat men kan roeien (in C-boot).

Deze toelatingsproef gaat door volgende week zaterdag 26/08/2017 van 10 – 12u in Sport Vlaanderen Willebroek. Na deze datum kunnen enkel mensen met een A-licentie nog inschrijven voor de initiatorcursus.

 

Inschrijven kan op de vernieuwde website van de Vlaamse Trainersschool. De cursus duurt 8 zaterdagen en kost €140 in totaal. De lessen gaan vooral door in de RARC/KAWV en Sport Vlaanderen Willebroek.

https://www.sport.vlaanderen/VTS-opleiding?activiteitId=56973&opleidingId=1113#

De Vlaamse Roeiliga wenst het roeien dichter bij de schoolgaande jeugd te brengen. Dit doet het door 8 ergometers ter beschikking te stellen van leerkrachten Lichamelijke Opvoeding om te gebruiken binnen de lessen en andere activiteiten binnen de scholen. Het schooljaar wordt opgedeeld in verschillende periodes van 3 weken waarbij de scholen met de ergometers aan de slag kunnen. Dit project is beschikbaar voor de ganse middelbare school en de laatste 2 jaar van het basisonderwijs. In het voorjaar 2018 gaat in samenwerking met SVS - Stichting Vlaamse Schoolsport het Vlaams Kampioenschap Ergometerroeien door. 

Reservaties en verdere info bij 'Recreatie / Ergometerroeien' en via brand.breyne@vlaamse-roeiliga.be


In de verschillende regio's en hoger onderwijsinstellingen worden opnieuw plannen gemaakt om volgend academiejaar 2017 - 2018 te leren roeien. Alle studenten die graag wensen deel te nemen aan het studentenroeien kijken best uit naar de verschillende mogelijkheden. Een overzicht per regio om in te schrijven bij 'Lees meer'. 

Het nieuwe academiejaar start met de International Student Regatta: de apotheose van het voorbije, en meteen ook als promotiemoment voor het nieuwe academiejaar studentenroeien. De wedstrijd gaat door aan de watersportbaan in Gent.  

1/07/2017 Start inschrijvingen studentenroeien Hasselt
1/07/2017 Start inschrijvingen studentenroeien Gent
1/07/2017 Start inschrijvingen studentenroeien Antwerpen
25/09/2017 Start academiejaar
11/10/2017 Infodag ingeschreven studenten Gent
18/10/2017 International Student Regatta (Gent) 
29/10/2017 ALMA Rowing Race Luik
3/12/2017 SNUB Universiteitsregatta
13/02/2018 Start 2e semester
14/02/2018 GVSK studenten ergometerkampioenschap Gent
19/04/2018 Roeitocht centrum Gent - Uitwisseling Antwerpen/Hasselt?
??/04/2018 Open Hasselt International Student Regatta
18/05/2018 Hasselt Student Regatta
30/06/2018 Recreatieve Regatta VRL

De laatste weken was er in de media veel ophef over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport. Clubs die zich afvragen wat ze kunnen doen op vlak van (lichamelijk/seksueel) grensoverschrijdend gedrag, kunnen terecht op www.sportmetgrenzen.be. Je vindt er onder andere:

  • Een brochure die aangeeft wat je als club kan doen, opgedeeld in 3 niveaus (“mijn club wil basisinspanningen leveren”, “mijn club wil iets meer doen”, “mijn club wil dit thema volwaardig uitbouwen”
  • Het vlaggensysteem: een handig instrument voor sportclubbestuurders, sportbegeleiders en sporters om bewust om te leren gaan met lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport.
  • Een overzicht van vormingen rond dit thema.

De stappen die je als club in de toekomst neemt, hebben uiteraard geen impact op zaken die in het verleden misschien gebeurd zijn. Je kan als club echter wel aangeven waar sporters of anderen terecht kunnen met een vermoeden, melding, vaststelling of vraag. Zie Lees meer. 

Onder impuls van de VRL en de Hasseltse universiteit en hogescholen, en met steun van het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Lummen - Halen - Herk-De Stad (beheerders van het Schulensmeer) heeft de provincie Limburg eindelijk een roeivereniging die qua ligging (dicht tegen Hasselt) en accommodatie (roeimeer van 2,3 km lang en ruim 100 m breed) alle potentieel heeft om uit te groeien tot een volwaardige roeiclub voor zowel de recreatieve als de competitieve roeier. 

Na de officiële inhuldiging in aanwezigheid van burgemeester en schepenen van de betrokken gemeenten, zette onze olympische zilveren medaillewinnares Annelies Bredael zich in een demonstratierondje letterlijk en figuurlijk achter het initiatief dat in eerste instantie mogelijkheden creëert voor (ex)- Hasseltse studenten om tijdens en na hun studies deze volwaardige sport intensiever te beoefenen.

De bijeenkomst werd afgesloten met een wedstrijd tussen de Univ van Hasselt en de 2 Hogescholen UCLL in (een steeds spectaculaire) 8+.  

© 2014, website powered by Twizzit.com     |     Privacy & Disclaimer