Tijdens het weekend van 16-18 april mochten we nog eens genieten van enkele roeiwedstrijden op Italiaanse wateren in Piediluco. Een vijfkoppige delegatie van de Belgian Sharks was aanwezig om zich na lange tijd nog eens te meten met de aanwezige tegenstanders.

Op zaterdag mocht Tristan Vandenbussche in de A-finale de spits afbijten. Hij werd heel nipt tweede in een tijd van 7:23:83. Tristan moest enkel de Italiaan Di Mauro Gennaro (10e plaats EK 2021) met 54 honderdsten van een seconde voor zich laten.

De dames traden op zaterdag in skiff aan. Caitlin Govaert en Mazarine Guilbert warden in de A-finale respectievelijk derde en vierde in een tijd van 8:26:87 en 8:29:89.

De LM2x met Marlon Colpaert en Tibo Vyvey mochten afsluiten. Ze deden net wat Tristan hen had voorgedaan en kwamen knap als tweede over de meet in een tijd van 6:24:34 en zo mochten ook zijn de zilveren plak mee huiswaarts nemen. Tibo en Marlon lieten de Italianen Roeck Patrick en Soares Gabriel net voor zich in een tijd van 06:40:35.

Op zondag kwamen de Belgian Sharks voor een laatste keer aan de start.

In de A-finale kwamen Marlon en Tibo als eerste aan de beurt. Ze roeiden een tijd van 6:41:87 en moesten daarmee enkel een Italiaanse boot laten voorgaan met 2 seconden verschil. Twee zilveren medailles op evenveel dagen tijd is een mooie eindbalans voor dit duo.

In de B-finale ging Tristan Vandenbussche voor het hoogst haalbare namelijk de 9de plaats in het eindklassement. Hij roeide met een tijd van 7:16:80 naar de eerste plek en dit met maar liefst 13 seconden verschil op zijn Tunesische achtervolger. Tristan roeit hiermee ook de sterkste tijd van zowel de A- en B-finale. De Italiaan Di Mauro Gennaro die Tristan op zaterdag nog voor zich moest laten en de winnaar van de A-finale op zondag, roeide een tijd van 07:21:22.

Op zaterdag zagen we de dames in skiff aantreden en op zondag mochten we aanschouwen hoe ze het in de categorie W2x er van af brachten in de B-finale. Ook de dames vochten voor die felbegeerde 9de plaats en konden die binnenhalen in een tijd van 7:23:01.

Proficiat aan alle atleten, coaches en gans de omkadering!