Finaledag voor onze Sharks in de World Cup:
 
 
9u55: M1x B-finale
Tristan Vandenbussche mocht voor ons land de spits afbijten nadat hij gisteren doorstootte naar de B-finale in de categorie M1x.
In deze finale mocht Tristan starten in baan 1 en streed daar voor plaats 7 tot 12 in het eindklassement. De eerste 1.500m roeide hij op een vierde positie. In de laatste 500m viel de westrijd in een definitieve plooi met Tristan in de 5e positie. Hij finishte in een tijd van 7:20.89 en volgde daarmee op 6 seconden van de nummer 4 Italië.
Tristan sluit een mooie wereldbeker af op de 11e plaats.
Proficiat Tristan!!
 
 
12u44: LM2x A-finale
Rond de middag ging de langverwachte A-finale van de lichte dubbel van start. Met 2 boten was ons land alvast stevig vertegenwoordigd op het grote toneel.
Belgian lightweight double met Tim Brys en Niels Van Zandweghe (BEL1) begon in baan 5 terwijl onze Belgian U23 lightweight double met Marlon Colpaert en Tibo Vyvey (BEL2) mochten beginnen in baan 6.
 
Beide boten mochten zich tonen in een wedstrijd om de beste 6 van de wereldbeker.
In een heel gelijk opgaande wedstrijd kwamen BEL1 en BEL2 respectievelijk als 4e en 6e aan de eerste 500m. In de helft van deze spannende race hielden alle boten elkaar in evenwicht met slechts enkele seconden tussen de eerste en de laatste. Alles was nog mogelijk!
 
Uiteindelijk finishte onze Belgian lightweight double als 5e in een tijd van 6:20.48. Belgian U23 lightweight double kwam als 6e over de finish in een tijd van 6:34.34.
 
Onze beide boten hebben meegestreden tot het einde waardoor de A-finale een heel spannend einde kende!
 
 
Met deze prachtige prestaties sluiten onze Belgian Sharks een mooie wereldbeker af!
Proficiat aan alle roeiers, coaches en omkadering!

Drie halve finales:
11.54u halve finale M1x met Tristan Vandenbussche
België ligt bij twee Litouwse ploegen, Noorwegen, Griekenland en Belarus. Griekenland, Litouwen 2 en Noorwegen trekken de race op gang. Noorwegen trekt alle registers open in het tweede deel van de race en komt als eerste over de meet met Litouwen 2 in zijn zog en Litouwen 2 volgt. Griekenland wordt vierde, Belarus vijfde en Tristan komt als zesde over de meet in een tijd van 7:57:87. Proficiat!
 
12.06u halve finale LM2x met Marlon Colpaert en Tibo Vyvey
Italië en Duitsland nemen het heft in handen en gaan respectievelijk als eerste en tweede boot uit de startblokken. Marlon en Tibo volgen. De jongens kunnen mooi hun derde plaats behouden tot op het einde en nemen daarmee het ticket naar de A-finale mee. Duitsland komt als eerste over de meet (6:38:52), gevolgd door Italië (6:39:59), België (6:46:83), Zwitserland, Polen en Chilli.
 
12.12u halve finale LM2x met Tim Brys en Niels Van Zandweghe
Ierland, België en Noorwegen domineren de wedstrijd in de eerste drie posities. Gevolgd door USA, Portugal en China. Ierland komt als eerste over de meet in een tijd van 6:36:95 gevolgd door Tim en Niels (4:41:19) en Noorwegen(6:42:94). Deze drie zien we morgen terug in de A-finale. USA, Portugal en China worden doorverwezen naar de B-finale.
 
Kwarfinale en reps:
15.40u kwartfinale M1x voor Tristan Vandenbussche
Duitsland neemt van bij de start het heft in handen gevolgd door Litouwen (2) en onze Belgian Shark Tristan. Dit drietal roeit ook in deze volgorde over de meet. Duitsland in een tijd van 07.03.29 en Litouwen 2 in een tijd van 07.04.58. Tristan wordt derde (07.13.80) in de kwartfinale en dit is goed voor een ticket naar de halve finale!
 
15.45u reps LM2x met Marlon Colpaert en Tibo Vyvey
Marlon en Tibo schieten weer uit de startblokken net als deze morgen en nemen van bij de start de leiding en komen ook als eerste over de 500m. De Zwitsers komen opzetten en nemen de leiderspositie over maar Marlon en Tibo blijven stevig in tweede positie. De eindsprint bepaalt alles want China schudt nog iets uit hun mouw en komen als eerste over de meet in 6.37.35, gevolgd door Zwitserland in 06.40.62 en België in 06.42.98. Noorwegen wordt vierde en Egypte vijfde. Ook Marlon en Tibo zien we terug in de halve finale!
 
Heats:
11.15u M1x (Tristan Vandenbussche) in heat 4 met Litouwen, Noorwegen en Zimbabwe. Tristan komt als 3de over de meet en gaat zo door naar de kwartfinale.
11.45u LM2x (Tim Brys - Niels Van Zandweghe - Marlon Colpaert - Tibo Vyvey) in heat 3 met Noorwegen, USA, Duitsland. Marlon en Tibo tekenen bij de start de snelste starttijd op 500m op maar daarna trekken de Duitse Osborne en Rommelmannen samen met Tim en Niels hun registers open. Duitsland en Bel 1 gaan rechtstreeks door naar de halve finale en Marlon en Tibo zien we terug in de reps.