Eind 2016 kwamen verschillende verantwoordelijken en geïnteresseerden samen om het recreatief roeien in Vlaanderen te bespreken. Naast een document ter ondersteuning van de (recreatieve) trainer werden de verschillende uitdagingen voor de recreatieve roeier besproken.

Naast toertochten wordt er, vooral in het buitenland, vaak aan recreatieve regatta's meegedaan. Wij als federatie wensen graag de bestaande Vlaamse initiatieven in de kijker te plaatsen. Waarom naar het buitenland gaan als er mooie Vlaamse organisaties en uitdagingen zijn?

De volgende recreatieve wedstrijd is de 23e editie van de Brugge Boat Race op 25-26/02/2017. Deze wedstrijd staat open voor zowel competitieve als recreatieve groepen. Verschillende recreatieve groepen hebben zich reeds ingeschreven voor deze lange afstandsrace over 5 km. Net de combinatie van de recreatieve en competitieve groepen maken deze wedstrijd zo leuk.

Klik op lees meer voor meer info over de wedstrijd en om in te schrijven.


Meer info over de organisatie:

Het is een wedstrijd over 5 km die openstaat voor alle deelnemers:  op vandaag zijn er al inschrijvingen binnen van diverse buitenlandse teams en ook de masters, seniors en jeugd van alle verenigingen kunnen zich nog inschrijven.

Vorig jaar waren er op zaterdag een kleine 60 ingeschreven achtriemen uit 6 landen.

Op zaterdag wordt er in 8-en geroeid en op zondag in alle andere boottypes.

Het is wellicht te weinig geweten dat deze wedstrijd ook voor de recreatieve roeiers openstaat.

Elk jaar doen er van de KRB diverse recreantenteams mee, zowel in 8 als in één van de andere boottypes.

Deze editie zullen er vanuit KRB 3 recreanten 8-en deelnemen, waaronder een herenteam (gemiddeld 45 jaar oud) dat nog maar een dik jaar geleden heeft leren roeien en een damesteam dat gemiddeld nog maar een 3-tal jaar roeit.  Op zondag zullen er ook diverse KRB-recreantenteams deelnemen.

Om jullie een idee te geven van de tijd: de topfavorieten mikken op een tijd van 17 minuten; de recreanten mikken op 25 minuten.

Het zou erg leuk zijn mochten jullie ook met een delegatie inschrijven in onze editie van 25-26 februari

Los van het competitieve element, is het ook een gezellig evenement. Familie en vrienden kunnen gans de wedstrijd langs ons kanaal mee fietsen en achteraf kan er uitgebreid worden verbroederd.

In het verleden waren er zo goed als geen inschrijvingen van recreantenteams uit jullie roeivereniging, wellicht omwille van het wedstrijdelement.  Dit is echt niet nodig 

​Iedereen is welkom, van de doorwinterde master tot de enthousiaste recreatieve roeier en roeister.​

Dus bij deze een warme oproep om er bij te zijn;  en vergeet vooral niet de supporters mee te brengen !

Meer info vinden jullie op onze website en op onze officiële uitnodigingspagina.

Tot dan !

Met sportieve groeten

Koen Van den Haute
​medeverantwoordelijke recreantenwerking KRB
lid organisatie BBR