Inschrijven voor het studentenroeien in Gent kan via info@vlaamse-roeiliga.be. Er is geen roei ervaring vereist, enkel sportieve strakke kledij.

Op 28/09 gaat op het Sint-Pietersplein de Student Kick-Off door, waar ook een standje van het roeien op zal aanwezig zijn. De week nadien, op 5/10 gaat in het Huis van de Sport aan de watersportbaan een informatievergadering door waar alle ingeschreven studenten meer info krijgen, en de groepen roeiers verdeeld worden. De week nadien beginnen de trainingen op het water.

Het inschrijvingsgeld per student is €80, en dient voor de 2e training betaald te worden. Het roeiseizoen loopt van oktober tot eind april. Tijdens de examenperiodes wordt er niet geroeid. Er is telkens 1 roeitraining per week op dinsdag of donderdag en een maandelijkse bijeenkomst van alle Gentse studentenroeiers.

Er zijn 3 clubs in Gent waar het roeien wordt aangeboden. De Koninklijke Roeivereniging Sport Gent, de Gentse Roei- en Sportvereniging en de Vereniging Veteranen Roeiers. In totaal zijn er momenteel een 30- tal plaatsen.