Vier studententeams verzamelden aan de watersportbaan in Gent in 8riem om te strijden voor de titel van beste studententeam van Vlaanderen. PXL Hogeschool uit Hasselt, combo UGent/ Artevelde Hogeschool/ KU Leuven, combo UGent/ HoGent en de combo UGent/ Odysee Hogeschool/ Oxford Brookes. Last minute was er nog een afzegging voor de C4 competitie, waardoor de moedige nieuwe studentenroeiers uit Kortrijk en Brugge (HoWest) een extra training hielden. Een eerste studentenroei activiteit van HoWest in mineur, maar zeker niet de laatste.

Enkel UG/Od/Ox had niet de 4-4 verhouding mannen/vrouwen in de boot, waardoor ze met een handicap van 2,5 seconden aan de start kwamen. Deze konden ze de eerste 2 wedstrijden niet ophalen, de andere Gentse boten waren toen sterker. Ze haalden wel de overwinning binnen tegen de PXL. UG/HG en UG/Art/KUL wonnen ook hun wedstrijd tegen PXL, en in hun onderling duel trok UG/HG de overwinning naar zich toe.

Voor de finale mocht UG/HG als eerst de baan kiezen, wegens het meeste overwinningen in de poulefase. Ondanks nog een kleine kans op winst, vertrok het team UG/Od/Ox te vroeg voor de finale en werd zo gediskwalificeerd. De verdere verhoudingen werden in acht genomen met een overwinning voor UH/HG, voor UG/Art/KUL en PXL. Zo was dan ook het podium, waar UG/Od/Ox PXL vergezelde op een gedeelde derde plaats.

Proficiat aan het team UG/HG voor hun overwinning: Chloe Zülke, Ilse Vandenhouweele, Valerie Foqué, Zoë Casteels, Karel De Rammelaere, Lukas Deknock, Wouter Van Cauwenberghe, Zeno Faes en stuurvrouw Sophie De Bock. Veel zon en prachtig weer op deze gezellige studententikoze wedstrijd. Hopelijk volgend jaar opnieuw een sterke bezetting in de 8+ en een meer uitgebreide C4 competitie.

Bedankt ook aan onze partners Red Bull, provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent. Alle foto's vinden jullie terug op de facebookpagina van de VRL. 

Klik hier voor de uitslag.