Voor roeiers
 
Competitie
EXR: klik om te registreren via VRL

EXR | Make indoor rowing fun! – Apps on Google Play

Live results
Kalender
Proud member of Team Belgium

Op zaterdag 9 oktober vond de jeugdroeihappening plaats in KR Sport Gent. Er namen 51 roei(st)ers deel aan deze happening. 

Klik hier voor de resultaten. 

Afgelopen weekend vond de internationale regatta van KR Club Gent plaats. Er namen in het totaal 359 roeiers in 442 boten deel aan de wedstrijden. Er werden ook een aantal Belgische titels uitgereikt: 

LM8+ KRCG
W8+ KRNSO
WB1x GRS
W4- KRNSO
MB1x UNB
LM4- GRS
Mixte 4x GRS
JMixte 4x GRS

Resultaten zaterdag 11 september

Resultaten zondag 12 september

De roeicodex is de reglementering inzake roeicompetities.

Alle competities, die in België worden betwist, met uitzondering van de regatta voorbehouden aan de leden van één enkele vereniging, worden gereglementeerd door de internationale codex, door deze nationale wedstrijdcodex, alsook door hun respectievelijke uitvoeringsreglementen. 

Klik hier om de nieuwe versie van de roeicodex te downloaden.

Hier vind je de resultaten van het Belgisch Kampioenschap - deel 3 dat afgelopen weekend plaatsvond in het Sport Vlaanderen centrum Willebroek. 

Er werden 20 Belgische titels uitgereikt. Grote slokop was Gentse RS  die 10 titels meenam naar huis, KRNSO legde beslag op 6 titels, KRB won 2 titels en KR Sport Gent 1 titel.

Bedankt aan iedereen zodat dit BK Corona-proof kon doorgaan!

Vanaf vrijdag 9 oktober komen onze Belgian Sharks aan de bak op het EK senioren in Poznan.

Allen op post dit weekend om volop mee te supporteren!

Volg alles via onze Facebookpagina: VlaamseRoeiliga

#belgiansharks #sportersbelevenmeer #rowtotokyo2021

Klik hier voor de resultaten van de duatlon van KR Brugge die plaatsvond op zondag 4/10. 

Hierbij de inschrijvingslijsten voor de Drieluik van Gent op 12 en 13 september 2020.
De inschrijvingstermijn voor BK loopt nog tot 06/09 18u00.

Voorlopige inschrijvingslijst 12/09/2020
Inschrijvingslijst 13/09/2020

De 26ste editie van de Brugge Boat Race is afgelopen weekend tot een succesvol einde gekomen na twee dagen van spanning over de ruwe weersomstandigheden. De 23 achten die op zaterdag niet konden racen vanwege het slechte weer, konden zich uiteindelijk op zondag toch meten aan elkaar en van goede race-omstandigheden genieten. Ook alle andere kortere boten roeiden hun wedstrijd uit en zo kon het programma van zondag zonder veel haperingen afgewerkt worden.

Over het hele weekend namen er 642 roeiers, waarvan 466 buitenlanders uit 7 landen, deel in 109 boten.

Klik hier voor de resultaten. 

Komend weekend vindt de Brugge Boat Race plaats aan het Waggelwater in Brugge.

Klik hier voor de lottrekking op zaterdag.

Klik hier voor de lottrekking op zondag.

Klik hier voor het algemene programma. 

Ward Lemmelijn (Hogeschool PXL) werd afgelopen weekend voor de tweede keer wereldkampioen ergometerroeien in Parijs in de categorie MU23! Hij won zowel de races over 500m als de races over 2.000m en verbrak het Belgisch record in de categorie U23 met 3 seconden. Zijn nieuwe besttijd is nu 05.48.30. Proficiat!

Afgelopen zaterdag vonden de 27e Open Gentse Roei-ergometerkampioenschappen plaats. Deze wedstrijd telde officieel mee als evaluatiewedstrijd voor de Belgian Sharks die komend seizoen de Belgische kleuren willen verdedigen in het internationaal veld.
Gaston Mercier (RCAE Liège) won in de categorie senior heren met een tijd van 06.00.90. Thuisroeier Frederick Tison (Gentse RS) werd tweede, Ruben Claeys (KR Sport Gent) werd derde.
In de categorie lichtgewichten won Tim Brys (KR Club Gent) met een nieuw Belgisch record: 06.08.50. Tibo Vyvey (KR Brugge) werd twee, gevolgd door Marlon Colpaert (KRNS Oostende).
Isa Zijlstra (TRT Hazewinkel) was de snelste roeister bij de dames, Eveline Peleman (KR Sport Gent) won bij de lichtgewichten.
Maxim Cool (KR Sport Gent) won bij de junior heren, Jeanne Lenom (RCAE Liège) bij de junior meisjes.

Het Adeps-centrum wordt momenteel gerenoveerd (diepe geulen op de parking en op het terrein, geen toiletten, geen douches, …) en heeft wat vertraging opgelopen waardoor het onder deze omstandigheden jammer genoeg niet haalbaar is om er een wedstrijd in te richten.

Op vrijdag 1 november vond de lange afstandswedstrijd plaats en dit voor de eerste keer op het Netekanaal. Deze wedstrijd was een test voor roeiers met internationale ambities. Er namen 66 roeiers deel. Ruben Claeys (KRSG) won bij de senioren, Tristan Vandenbussche (BTR) werd tweede. Niels Van Zandweghe (BTR) won bij de lichtgewichten, gevolgd door Tim Brys (KRCG). Loïc Peters (ARV) won bij de junior heren en Jeanne Lenom (RCAE) bij de junior meisjes. De 14-15-16 jarigen legden een afstand van 4km af. Maxime Verhoest (UNL) had de snelste tijd bij de jongens en Nathanja Knockaert (KRNSO) won bij de meisjes. Klik hier voor de resultaten.

Zaterdag 12 oktober 2019 vond de jaarlijkse jeugdroeihappening plaats in de Gentse RS. Een 80-tal jeugdige roeiers kwamen tesamen om op een vriendschappelijke manier het einde van het seizoen te vieren.
De traditionele boterkoeken met chocomelk werden dit jaar opgeluisterd door het verloten van een aantal oude nationale roeipakjes die door Niels Van Zandweghe werden geloot en gehandtekend. Een waar collectorsitem!
Foto's zijn te bekijken op onze facebookpagina.

Winnaar van de jeugdroeihappening

BEUCKELAERS Mats - Gentse RS

Clubwinnaar

Gentse RS

Klik hier voor de resultaten van de jeugdroeihappening.

Winnaars van het allroundcriterium 2019

JW12

1e plaats: FLORQUIN Fiona - KRCG
2e plaats: SPEECKAERT Dorien - KRCG & VAN INGELGEM Edith - KRSG

JM12

1e plaats: DE SMET Fin - KRSG
2e plaats: BOUCQUEZ Robbe - KRNSO
3e plaats: PERSYN Nand - Gentse RS

JW14

1e plaats: VANHESTE Kato - KRNSO & DE CLERCQ Julie - KRCG 3e plaats: JANSSENS Marit - KRNSO

 

JM14

1e plaats: DE MAN Jonathan - KRCG
2e plaats: DE VIL Siebe - TRT
3e plaats: DE BLAUWE Thim - KRNSO & VANOVERSCHELDE Jules - TRT

Clubklassement

JW12 - KRCG
JM12 - KRSG
JW14 - KRNSO
JM14 - Gentse RS

 

Tijdens het weekend van 28-29 september vond in het centrum Sport Vlaanderen Willebroek het Belgisch Kampioenschap lange boottypes plaats, een organisatie van de Koninklijke Belgische Roeibond in samenwerking met de Brusselse club Royal Sport Nautique de Bruxelles. In het totaal waren er 18 te verdelen Belgische titels. KRSG ging naar huis met 7 gouden medailles, KRNSO veroverde er 4, GRS 3, KRB en UNL elk 2. De mannen van KRB wonnen het koninginnennummer (de acht met stuurman). Klik hier voor de resultaten. Het BK lange boten is de traditionele afsluiter van het roeiseizoen. Proficiat aan alle roeiers en trainers met hun prestaties van het afgelopen jaar! (foto KRB)  

Vanaf 1 januari 2020 wijzigen de dopingregels voor minderjarige sporters: dan zullen ze een ‘toestemming wegens therapeutische noodzaak (TTN)’ moeten aanvragen als ze bij een dopingtest het gebruik van een geneesmiddel met op de dopinglijst vermelde stoffen moeten rechtvaardigen. Tot op heden volstond het als ze een doktersattest toonden tijdens een dopingcontrole. Betekent dit nu dat iedere minderjarige sporter een TTN moet aanvragen? NADO Vlaanderen geeft je meer uitleg. Lees meer

Komend weekend op 28 en 29 september vindt het Belgisch Kampioenschap Lange Boten plaats in Sport Vlaanderen Willebroek. 

Klik hier voor de lottrekking. 

Veel succes gewenst aan alle roeiers, coaches en clubs! 

Afgelopen weekenden werden er mooie wedstrijden geroeid op de Gentse watersportbaan.

Klik hier voor de resultaten van de internationale regatta van KR Club Gent op zaterdag 14/09 en zondag 15/09.

Klik hier voor de resultaten van de jeugdtriatlon van KR Sport Gent op zaterdag 7/09.
Klik hier voor de resultaten van de Trofee van Vlaanderen op zondag 8/09.

Klik hier voor de lottrekking van de duathlon in KRB op 31/08

Klik hier voor de lottrekking van de Bruges Challenge Cup in KRB op 31/08

Deze festiviteiten vinden plaats in het kader van het 150 jarig bestaan van de Koninklijke Roeivereniging Brugge. 

Hierbij de tussenstand van de Beker van België en het Allroundcriterium.

Niels Van Zandweghe en Tim Brys behalen een bronzen medaille op het EK roeien in Luzern!
In een zonnig Zwitserland starten de Duitsers Rommelmann & Osborne het snelst in de finale van de LM2X. Onze Belgen liggen snel in een 3e positie na de Italianen Oppo & Ruta. In een spannende wedstrijd die iedereen tot het uiterste drijft, sprinten de Duitsers naar de overwinning voor de Italianen en de Belgen. Uiteindelijk finishen Tim & Niels op een 3e plaats in 6:15.51. De top 3 finishen binnen de 3 seconden.

Pierre De Loof roeide de C-finale op het EK in Luzern. Hij finishte als zesde in 7.11.41. Polen won de C-finale in 7.00.14. 

 

Afgelopen weekend vond de triatlon van de Gentse RS plaats. Klik hier voor de resultaten.

Op zaterdag 27 en zondag 28 april vond het Belgisch Kampioenschap Korte Boten plaats in Sport Vlaanderen Willebroek. Er werden mooie wedstrijden geroeid, al waren de weersomstandigheden niet zo optimaal. 

In het totaal waren er 20 te verdelen titels. KR Sport Gent was de overwinnaar van het weekend en ging naar huis met 7 gouden plakken. De Gentse RS won er 4, UN Brussel 3, KRNS Oostende 2 en KR Club Gent/RCNSM/Brugse TR/KR Brugge 1. Proficiat aan alle roeiers! 

Klik hier voor de resultaten van zaterdag 27/04.
Klik hier voor de resultaten van zondag 28/04. 

 

 

 

 

 

Het Belgisch nationaal team keert met 4 zilveren medailles huiswaarts van de Memorial Paola d’Aloja in het Italiaanse Piediluco. Zowel de lichte dubbeltwee met Brys (KR Club Gent)-Van Zandweghe (Brugse TR) als junior skiffeur Tristan Vandenbussche (Brugse TR) wonnen beide dagen de zilveren medaille. Brys-Van Zandweghe finishten de eerste wedstrijddag op minder dan één seconde en de tweede wedstrijddag op iets meer dan drie seconden na de Italiaanse lichte dubbeltwee, zilveren medaillewinnaars op het WK 2018. Ook Tristan Vandenbussche moest Italië beide dagen voor zich laten. Op zaterdag finishte Di Mauro (5e op het WK junioren 2018) slechts 26 honderdsten van een seconde sneller, op zondag was er een verschil van ongeveer vier seconden. Skiffeur Pierre De Loof (KR Brugge) werd op zaterdag tweede in de B-finale (10e in het totaal) en op zondag derde in de B-finale (11e in het totaal).

Vind hier de resultaten van de Gentse RS internationale regatta terug:

13/04/2019

14/04/2019

Op 6 en 7 april vonden de nationale selectietesten plaats in Sport Vlaanderen Willebroek. 

Klik hier voor de resultaten (overzicht)

Klik hier voor de resultaten op zaterdag (detail)

Klik hier voor de resultaten op zondag (detail)

 

 

Afgelopen weekend vonden in Sport Vlaanderen Willebroek de nationale selectietesten voor het roeien plaats. De roeiers dienden 3 gelijkaardige parcours van 2.000m af te leggen, verspreid over het hele weekend. Dit in tegenstelling tot de voorbije jaren, waarbij er gewerkt werd volgens het formaat van de FISA, de internationale roeibond, met voorwedstrijden, herkansingen, halve finales en finales. De bedoeling was dat de roeiers die een plaats in het nationaal team ambiëren, drie parcours voluit het beste van zichzelf gaven tegen dezelfde tegenstanders. De weersomstandigheden waren uitstekend en er werden mooie prestaties bijeen geroeid.

 

Klik hier voor de resultaten van de lange afstandswedstrijd in Seneffe. 

Klik hier voor de tussentijdse stand van de Bekers van België (versie 22/02).

Afgelopen weekend was er grote bedrijvigheid op en rond het Brugse Waggelwater aan de Koninklijke Roeivereniging Brugge. Op vrijdag werd de 25e editie van de Brugge Boat Race op gang getrokken met warme beenhesp voor maar liefst 400 aanwezigen. Op zaterdag kon iedereen opnieuw genieten van spectaculaire 8+ wedstrijden. Maar liefst 72 boten van 7 verschillende nationaliteiten vaarden over de finishlijn! Naast een Nederlandse, Franse, Duitse, Engelse en Italiaanse afvaardiging mocht de BBR dit jaar ook Turkije ontvangen. De heren van de Gentse RS wonnen de wedstrijd M8+. Op zondag vonden we verschillende boottypes op het water: 4x, 4-, 4x+, 4-, 2x, 2- en 1x en een zeer uitgebreide categorie van masters. De BBR mocht er ook de wereldkampioen indoorroeien Ward Lemmelijn verwerkomen in de studentencategorie. Rond het mooie clubgebouw kon iedereen opnieuw genieten van gevarieerde eetstandjes, kon men terecht voor de laatste trends bij Tebo Rowing en was er tijd en ruimte voor een gezellige roeibabbel. Over het hele weekend namen er 793 roeiers, waarvan 618 buitenlanders, deel in 176 boten. 

Klik hier voor de resultaten van zaterdag 2 maart.

Klik hier voor de resultaten van zondag 3 maart. 

In Leuven werden op woensdag 27/02 de finales gehouden van de verschillende interuniversitaire competities. Ook het roeien was aanwezig met het indoor roeien op de ergometer. Uit verschillende regio's kwamen roeiers naar Leuven, en ook lokale studenten waren gemotiveerd om deel te nemen. Gedurende de dag konden er tijden geroeid worden, om te kunnen deel te nemen aan de finale op 19u. De finalisten en winnaars van de finale waren: 

 

 

Dames

  1. Maxine Vos               UHasselt             3:42,3
  2. Christel Lambrechts   UHasselt             3:45,1
  3. Louise Soen              PXL Hogeschool   3:53,1
  4. Julie Meyers              PXL Hogeschool   3:54,0

Heren

  1. Brent De Bleser        KU Leuven            3:04,7
  2. Tom Franssens         KU Leuven            3:08,5
  3. Lucas Hendrix           UHasselt              3:14,3
  4. Martijn Weustenraad UHasselt               3:18,1

We bedanken ook de roeiers die de finales net niet haalden, maar wel de verplaatsing naar Leuven konden maken. Het was een erg leuke competitie met veel ambiance. Bedankt voor jullie sportiviteit en enthousiasme. 

De foto's en filmpjes van de wedstrijd vind je op onze facebookpagina. 

Vandaag vonden de 26e Open Gentse Roei-ergometerkampioenschappen plaats. Deze wedstrijd telde officieel mee als evaluatiewedstrijd voor de roeiers die komend seizoen de Belgische kleuren willen verdedigen in het internationaal veld.

Charlotte Borghys (TRT) won in de dames categorie met 7.16.80. De Gentse Eveline Peleman werd tweede in 7.20.20. Bruggeling Pierre De Loof, die momenteel toewerkt naar de Olympische kwalificatieregatta, won bij de senior heren in 5.53.60. Met deze knappe tijd verbrak hij zijn persoonlijke besttijd en evenaarde hij het Belgisch record van Stijn Smulders. Gaston Mercier (RCAE) werd tweede in 05.58.6.

Tim Brys (KRCG) verbrak het Belgisch record bij de lichtgewichten dat op naam van zijn teamgenoot van de LM2x, Niels Van Zandweghe, stond. Hij finishte in 6.08.2.

Tristan Vandenbussche (BTR), brons op het WK junioren 2018, won bij de junior jongens 18 jaar met 6.12.20. Caitlin Govaert (UNB) won bij de junior meisjes 18 jaar met 7.15.00

Klik hier voor de resultaten. 

Categorie senior heren

Pierre De Loof (KRB)                             5.53.60

Gaston Mercier (RCAE)                        5.58.50

Frederick Tison (GRS)                           6.04.10

Ruben Claeys (KRSG)                            6.05.00

Tim Brys (KRCG)                                     6.08.20

Tom De Borger (TRT)                            6.14.90

Calvin Govaert (UNB)                           6.21.40

Casper Van Damme (TRT)                   6.23.20

Ward Lauwers (TRT)                             6.23.50

Jules Tuerlinckx (RCAE)                        6.23.80

Marlon Colpaert (KRNSO)                    6.24.10

Ward Lemmelijn, roeier en student aan de PXL Hogeschool, heeft in Kopenhagen het EK Indoor Rowing U23 gewonnen. Hij deed dit in een tijd van 5:51,7. Hij heeft hierbij het Belgische record verbroken. 

Ward roeit sinds 2 jaar bij de Hasseltse PXL Hogeschool, en kreeg pas 2 jaar geleden de roeimicrobe te pakken. Daarvoor voetbalde Ward op nationaal niveau en deed hij fitness. Sinds vorig academiejaar legt hij zich volledig toe op het roeien, en vooral bij het ergometerroeien blijkt hij een natuurtalent. Hij behaalde reeds mooie resultaten op het vorige EK, en ook bij nationale ergometerwedstrijden roeide hij heel snelle tijden en ereplaatsen bij elkaar. Ward piekte naar dit EK, en graaide met brio het goud mee naar huis. Ward zal zich ook meer toeleggen op de watertrainingen, om persoonlijk en met het team opnieuw te pieken naar de Hasselt Student Regatta op het einde van het academiejaar. 

Proficiat Ward voor deze prachtige prestatie!

Klik hier voor de uitslagen van de loopcross van de Gentse RS op zondag 13/01. 

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer