Topsport
 
Roeikompas
Kalender
Topsport

Proud member of Team Belgium

Be Gold

 

Be Gold

Nationale loterij

                 

 

Recent News
Lottrekking BK Lange Boten 25-26 september
Komend weekend vindt het Belgisch Kampioenschap Lange Boten plaats in Sport Vlaanderen Willebroek. K
20/09/2021
Triathlon KRNSO
Afgelopen zaterdag vond de jeugdtriathlon van KRNS Oostende plaats. Klik hier voor de resultaten. 
13/09/2021
Resultaten internationale regatta KRCG
Afgelopen weekend vond de internationale regatta van KR Club Gent plaats. Er namen in het totaal 359
01/09/2021
Gouden medaille voor LM2x op EK U23
Gouden medaille voor de LM2x op het EK U23 in Kruszwica! Marlon Colpaert en Tibo Vyvey brengen het
05/09/2021
Savin Rodenburg en Erin Neus winnen de eerste Beach Sprint Cup in België!
            Op zondag 22 augustus organiseerde de Vlaamse Roeiliga de eerste Beach Sprint com
26/08/2021

 

De VRL en LFA organiseren op maandag 6 april de jaarlijkse testdag voor 13-16 jarigen in Hazewinkel, vanaf heden omgedoopt tot het ROEIKOMPAS. Dit vindt plaats tijdens de paasstage van het nationaal team. Leuk weetje, tijdens deze testdag zal er een petje en t-shirt gesigneerd door de Olympische LM2x verloot worden onder de aanwezige jeugdroeiers! Doelgroep zijn roeiers en roeisters geboren in 2004 – 2005 – 2006 – 2007. Hou deze datum alvast vrij in je agenda!

In het kader van talentdetectie heeft de Vlaamse Roeiliga een aantal projecten:

Federale evaluatie voor 11-14 jarige roeiers:

De Koninklijke Belgische Roeibond organiseert sinds 2015 enkele evaluatiemomenten voor haar populatie 11-14 jarige roeiers. De doelstelling is om een exact beeld te hebben van het potentieel roeiers en roeisters in België. Ook talentdetectie en het opvolgen en begeleiden van jonge talenten in samenwerking met de clubs is een belangrijk objectief. De evaluatie zal bestaan uit verschillende fases: fysieke testen (verspringen, shuttle run test, sprinten, lenigheid, …), roeispecifieke testen (lijn en slalom) en een roeistage in de herfstvakantie.

Ergometerproject op scholen:

Dit in 2010 opgestarte project geeft scholen de mogelijkheid om onze 8 ergometers gedurende 3 weken te huren. Een van de drie doelstellingen van dit project is talentdetectie. Het is de bedoeling dat een groot aantal leerlingen na een korte initiatie twee tests doen, één over 100m en één over 1000m (500m voor leerlingen jonger dan veertien). Verder zullen we morfologische gegevens vragen zoals ouderdom, lengte en gewicht. Dit project wordt bij onze clubs gestimuleerd via de Facultatieve Opdracht Jeugdsport. Roeiclubs die zelf het ergometerproject organiseren, worden beloond met extra subsidies.

Evaluatiedocument:

Elke club moet voor zijn (competitie)roeiers een evaluatiedocument met volgende gegevens invullen: biometrie, looptijd over 3.000m, ergometertijd, persoonlijke coach, maximale krachtwaarden en krachtuithoudingswaarden. Dit document geeft een beeld van de populatie roeiers in België.

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer