Voor roeiers
 
Competitie
 
Archief

Door de stijgende coronacijfers, het sluiten van de sporthallen, clubs en fitnesszalen is het helaas niet meer mogelijk om een live indoor sportevenement te organiseren.

ARV heeft geprobeerd om alternatief een online evenement te organiseren maar door de recente regeringsmaatregelen waarbij het beoefenen van sport sterk wordt beperkt kunnen de roei(st)er zich niet langer optimaal voorbereiden op een  OBIC deelname. Het annuleren van de OBIC is dan ook onvermijdelijk.

De Koninklijke Belgische Roeibond heeft tevens beslist dat er dit jaar geen Belgisch kampioenschap  indoor titels worden uitgereikt.

Wij hopen dat deze tweede golf van de crisis snel onder controle is, zodat wij met z’n alles opnieuw onze geliefde sport kunnen beoefenen op de vertrouwde manier.

2020… Wat een jaar! Met veel onzekerheden. We zijn allemaal blij dat de sport terug is.

Ook de officials staan terug op hun gekende terrein. Dit jaar dus een dubbele dankjewel.

We hebben jullie gemist, welkom terug!

 

De Week van De Official gaat opnieuw van start. Van 3 tot 11 oktober 2020. Opnieuw een week waarin wij jou als official willen bedanken!

Updates rond sportbeoefening
Via deze link (website Sport Vlaanderen) kan je alle info over de impact van corona op de sportbeoefening terugvinden. Dagelijks vult Sport Vlaanderen deze informatie op de site aan. Je kan er nu ook affiches vinden die de belangrijkste spelregels visueel voorstellen. Die kan je uithangen aan sportaccommodaties, zodat iedereen meteen ziet wat er van hen verwacht wordt.

Richtlijnen vanuit FISA – return to training
De sportmedische commissie van FISA heeft informatie verzameld vanuit diverse bronnen over de hele wereld om een document met richtlijnen op te stellen over “Return to Training - Advice for post-peak and post-pandemic periods”. Je kan het document terugvinden via deze link.

2019 loopt op zijn einde, en dat betekent dat in de wereld van de sport de tijd van terugblikken, overzichten, conclusies, maar ook van stemmingen, polls, nominaties en verkiezingen weer is aangebroken.

En wat voor een topjaar was 2019 weer voor de Belgische sport. Een luxeprobleem stelt zich, want het aantal atleten dat een plaats verdient op de erelijsten van de sport groeit jaar na jaar.

Sterren zijn het geworden, hardknokkende atleten die hun titel  van ‘vedetten’  stuk voor stuk voor de volle honderd procent verdienen.

Maar tussen de loftrompetten door, aan de vooravond van het rode loper event van het jaar zouden we toch ook even de aandacht willen vestigen op  de zogenaamde “nevensporten” die minstens evenveel of soms zelfs meer impact hebben.  Want terwijl krantenkoppen verschenen over prachtige wielermomenten en andere primussen van de klas, zwoegden ook atleten uit minder bekende sporten voor wat ze waard waren, en dat is vaak heel wat op wereldvlak! Bij het Belgische Nationaal Roeiteam, de Belgian Sharks, spreken we over winst in World Cup I, brons op het EK en een olympische kwalificatie voor onze lichte dubbel twee met Niels Van Zandweghe en Tim Brys. Maar daarnaast ook topresultaten bij de juniores met een gouden medaille op het EK en een zilveren medaille op het WK skiff voor Tristan Vandenbussche. Vlaanderen slaagt er steeds in een klein maar kwalitatief erg sterk team aan de start van internationale topwedstrijden te zetten. 

Dat kunnen wij niet zomaar laten voorbijgaan… als de berg niet naar Mohamed komt, moet Mohamed maar zelf naar de berg!

Daarom sloegen we samen met de ruiters, de judoka’s en de boksers de handen in elkaar, en kwamen tot deze kleine ludieke actie, die we verspreidden op onze eigen sociale media… op hoop van zege!

Op zaterdag 23 november vond de OBIC plaats. Klik hier voor de resultaten. 

Komend weekend vindt het Belgisch Kampioenschap Korte Boten plaats.

Klik hier voor de lottrekking op zaterdag.

Klik hier voor de lottrekking op zondag. 

De lottrekking voor de regatta van de Gentse RS op 13 april is gekend: klik hier.

We wensen alle roeiers veel succes toe!

Komend weekend organiseren de Vlaamse Roeiliga en de Ligue Francophone d’Aviron de nationale trials in Sport Vlaanderen Willebroek, dit zijn de officiële selectietesten voor het nationaal team. Deelnemen kan in verschillende categorieën: M1x – LM 1x – Para M1x – JM18 1x  – JW18 1x – JM 16 1x – JW 16 1x. De 15 en 16 jarigen roeien over een afstand van 1.500m in plaats van 2.000m. Enkel de roeiers die het volledige selectietraject sinds oktober 2018 afgelegd hebben, werden uitgenodigd om deel te nemen. De roeiers dienen 3 gelijke parcours af te leggen om een maximum aan concurrentie uit te lokken: twee op zaterdag (10u-11u30 en 15u-16u30) en één op zondag (9u-10u30). Het wordt uitkijken naar de wedstrijden van de senior heren, waar Pierre De Loof (KRB) het rechtstreeks opneemt tegen o.a. Ruben Claeys (KRSG) en Tristan Vandenbussche (BTR). Ook bij de lichtgewichten belooft het een spannende race te worden. Niels Van Zandweghe (BTR) neemt het op tegen zijn teamgenoot Tim Brys (KRCG), Marlon Colpaert (KRNSO), Tibo Vyvey (KRB) en Calvin Govaert (UNB). Na de trials zal de Federale Sporttechnische Commissie een advies formuleren aan de Koninklijke Belgische Roeibond betreffende de samenstelling van het nationaal collectief.

Klik hier om de lottrekking te raadplegen.

Klik hier voor de lottrekking van de Brugge Boat Race op zaterdag 2 maart. 

Klik hier voor de lottrekking van de Brugge Boat Race op zondag 3 maart. 

Klik hier voor de resultaten van de OBIC op zaterdag 24/11. 

Klik hier voor de lottrekking voor de OBIC op zaterdag 24/11.

Op donderdag 1 november vond de lange afstandswedstrijd in Seneffe plaats. Deze wedstrijd was een test voor roeiers met internationale ambities. De wedstrijd kon in goede weersomstandigheden geroeid worden.

Pierre De Loof (KRB) was de enige deelnemer bij de senior heren. Ruben Claeys (KRSG) won in de categorie U23. Marlon Colpaert (KRNSO) was de snelste lichtgewicht U23 roeier. Bij de junior jongens won Tristan Vandenbussche (BTR). Bij de dames won Céline Callebaut (KRNSO) in de categorie senior dames, Margaux Mathieu (UNL) bij de lichtgewicht U23 dames en Caitlin Govaert (UNB) bij de junior meisjes.

Er namen ook een aantal 14-15-16 jarigen deel aan de wedstrijd, die een afstand van 4 kilometer roeiden. Loïc Peters (ARV) won bij de jongens en Astrid Van Roy (KRNSO) won bij de meisjes. Ook pararoeier Louis Toussaint (RCNSM) nam deel en roeide de 4 kilometer.

Klik hier voor de resultaten.

klik hier om de lottrekking van de lange afstandswedstrijd van Seneffe op 1 november terug te vinden. 

Hierbij de uitslag van de Jeugdroeihappening: klik hier.

Op de Happening werden tevens de prijzen uitgereikt van het Allroundcriterium 2018. Nogmaals proficiat aan de laureaten:

JM12
1e plaats: COUSAERT Clement - GRS
2e plaats: PEENE Tibe - KRNSO
3e plaats: JORDAENS Josse - GRS

JW12
1e plaats: VANHESTE Cato - KRNSO
2e plaats: GYSSELS Louise - KRCG
3e plaats: BOUCQUEZ Lien - KRNSO

JM14
1e plaats: BERTOE DEWACHTER Emile - TRT
2e plaats: WILLEM Arjen - BTR
2e plaats: BOEY Mauri - KRNSO

JW14
1e plaats: KNOCKAERT Nathanja - KRNSO
1e plaats: NEUS Erin - KRNSO
3e plaats: HILLAERT Elien – KRCG

Clubklassement
JW12 - KRNSO
JM12 - GRS
JW14 - KRNSO
JM14 - KRNSO

Foto's vind je op onze facebookpagina.

Klik hier voor de resultaten van de duathlon van KRB op 7/10. 

Klik hier voor de eindstand van het allroundcriterium.

Klik hier voor de eindstand van de Bekers van België. 

Klik hier voor de lottrekking van de duathlon van KRB komende zaterdag.

Tijdens het weekend van 29-30 september vond in het centrum Sport Vlaanderen Willebroek het Belgisch Kampioenschap lange boottypes plaats, een organisatie van de Koninklijke Belgische Roeibond in samenwerking met de Brusselse club Royal Sport Nautique de Bruxelles. In het totaal waren er 17 te verdelen Belgische titels, maar er was 1 ex aequo in de categorie 4+M. KRSG en GRS ging naar huis met elk 5 gouden medailles, KRNSO met 3. KRCG en KRB wonnen elk 2 gouden plakken en BTR mocht met 1 gouden medaille het weekend afsluiten. De mannen van KRSG wonnen het koninginnennummer (de acht met stuurman). Het BK lange boten is de traditionele afsluiter van het roeiseizoen. Proficiat aan alle roeiers en trainers met hun prestaties van het afgelopen jaar!

Klik hier voor de resultaten.

Klik hier voor de resultaten van de triatlon in KRNSO op 22/09. 

Klik hier voor de lottrekking voor de triatlon van KRNSO op 22/09.

Klik hier voor de resultaten van de internationale regatta van KRCG afgelopen weekend. 

Klik hier voor de resultaten van de triatlon van KRSG op 8/09.

Klik hier voor de resultaten van de Trofee van Vlaanderen (KRSG) op 9/09.

Klik hier voor de lottrekking voor de internationale regatta van KRCG op zaterdag.

Klik hier voor de lottrekking voor de internationale regatta van KRCG op zondag.

Er namen drie Belgische teams deel aan het Europees Kampioenschap voor junioren in het Franse Gravelines. Tristan Vandenbussche (BTR) in JM1x, Caitlin Govaert (UNB) in JW1x en Calvin Govaert (UNB) met Jules Tuerlinckx (RCNSM) in JM2x. De Belgische ploeg haalde 2 A-finales (4de en 6de voor JM2X en JW1X respectievelijk) en een C-finale voor de JM1X.

Afgelopen weekend namen 2 ploegen deel aan de Juniorenregatta te Keulen.

Het waren 2 mixed boten (J2x) met bij de meisjes: Marthe De Bruycker (KRB) en Jeanne Lenom (LFA) en bij de jongens: Loïc Peters (ARV) en Zakaria Ouamar (LFA).

Marthe De Bruycker en Jeanne Lenom eindigden op zaterdag 2e in een tijd van 5.35.80, 20 honderdsten achter de eersten (5.35.60). Een hele spannende race dus! Op zondag werden ze opnieuw 2e in een tijd van 5.45.25 (1e eindigde in 5.38.25).

Loïc Peters en Zakaria Ouamar eindigden op zaterdag 3e op 9 seconden en 70 honderdsten van de 1e. Tijden zijn hier niet beschikbaar. Op zondag roeiden beide roeiers een sterke race, echter tegen een erg sterk deelnemersveld. Ze eindigden 6ein hun reeks met een tijd van 5.14.50. De eerste finishte in 5.07.45.

Klik hier voor de resultaten van de RCNT regatta in Maubray op 20 mei 2018. 

Met een prachtige voorjaarszon namen de 3 Hasseltse hoger onderwijsinstellingen opnieuw de riemen tegen elkaar op.

Zowel Universiteit Hasselt Als UC Leuven Limburg vastberaden om de hegemonie van PXL Hogeschool te doorbreken. Zij hadden de 2 vorige jaren zowel de skiff, de dubbel als de achtriem wedstijd naar zich toe getrokken.

Op woensdagnamiddag 16/05 ging in en rond de lokalen van de Gentse Roei- en Sportvereniging de talentdetectietesten van de KBR (VRL + LFA) door. 70 deelnemers uit 9 clubs waren aanwezig om de 7 testen af te leggen. Op deze manier wordt een beeld gemaakt van de Belgische jeugdroeiers en hun potentieel. Een ruimere evaluatie van de fysieke capaciteiten, naast de duatlons en triatlons. 

Alle Vlaamse en Waalse roeiers gaven het beste van zichzelf tijdens het springen, roeien, sprinten, optrekken, planken en bij de krachttesten. Er werd afgesloten met een gezamelijke Coopertest in de Blaarmeersen. 

Bedankt voor de energie en inzet van alle deelnemers en uiteraard ook aan de testafnemers Gerda Van Zeebroeck, Anja De Clerck, Pascale Provyn, Alain Lewuillon, Louis Timmers, Piet Graus, Jeroen Neus, Frans Claes, Lien Desmet en Brand Breyne. 

Klik hier voor de resultaten van de KRSG Mei Regatta van 12 en 13 mei 2018.

Op de eerste dag van de Juniorregatta in Munchen kwamen Caitlin Govaert (JW1X) en Tristan Vandenbussche (JM1X) aan het werk. Caitlin plaatste zich met een 2e plaats in de heat voor de B finale. Ze werd daar 2e in 9.06.61 door een sterk 2e wedstrijdhelft. Ze strandde op 3.21 seconden van de Sloveense winnares. 
Tristan plaatste zich voor de A finale door zijn heat in een spannende wedstrijd te winnen tegen een Oostenrijker. In zijn finale eindigde hij 6e in een tijd van 8.53.80.

Op de 2e dag werden er enkel heats geroeid. Tristan ging van start in heat 1 en werd vierde in een tijd van 8.33.36. De Zwitser Kai Schätzle won de heat in 8.09.98. 
Ook Caitlin ging van start in heat 1 en ook zij werd vierde in 9.13.30. De Argentijnse Maria Sol Ordas won de heat in 8.55.31.

Onder wisselende weersomstandigheden was Gentse RS de winnaar van het weekend. Het veroverde in totaal 7 titels, gevolgd door KRSG met 4 titels en KRB met 3 titels. Verder waren er 2 titels voor UNB en RCNSM en 1 titel voor ARV, KRCG, BTR en RARC.

Voor de Gentse RS was het duo Gwenaël De Leenheer en Sharon De Bruycker de grote slokop met 3 titels in BW2-, W2- en W2X (met een millimetersprint tegen Katia Rottiers & Anne-Marie Dupont). Ook Frederick Tison veroverde 3 titels, met telkens een andere compagnon in de boot. M2+ met Arthur Van Camp (zilver in M1X) en stuurvrouw Yana Dumont, M2- met Benjamin De Catelle en M2X met Milan Avoux. Evelien Peleman won voor KRSG de BW1X en W1X, met daarnaast titels voor Cyriel Van Campe en Karel De Rammelaere (BM2-) en Florian Chalmet met Henri Steyaert (JM2-). De titels voor KRB werden binnengehaald door Manon De Clerck met Marthe De Bruycker (JW2X en JW2-) en Pierre de Loof die de M1X won. Louis Toussaint (PARA 1X) en Jules Tuerlinckx (JM1X) haalden voor RCNSM de titels binnen, en voor UNB nam Caitlin Govaert beide titels voor haar rekening (BW1X en JW1X). Verdere overwinningen waren voor Marjan Van Dijck met Eleonore Smalle (RARC/KAWV, LW2X), Ruben Somers en Arno Leurs (ARV) in LM2X, Tim Brys (KRCG) in LM1X en Niels Van Zandweghe (BTR) in BM1X

Hierbij de resultaten van de 1e dag van het Belgisch Kampioenschap te Hazewinkel.

Heats - Results

Hierbij de resultaten van de 2e dag van het Belgisch Kampioenschap te Hazewinkel.

Heats - Results

Klik hier voor de uitslagen van de Havenregatta van UBN. 

Zes ploegen namen deel aan de Memorial Paolo d’Aloja in Piediluco: Hannes Obreno in M1x, Ruben Somers en Marlon Colpaert in LM1x, Eveline Peleman in LW1x, Ruben Claeys en Pierre De Loof in M2x en Niels Van Zandweghe en Tim Brys in LM2x. Op vrijdagnamiddag werden er heats geroeid voor de finales op zaterdagvoormiddag. Op zaterdagnamiddag werden er opnieuw heats geroeid voor de finales op zondagvoormiddag. Wegens ziekte gaf Hannes Obreno op vrijdag forfait.

Alle vijf de ploegen konden zich op vrijdagnamiddag plaatsen voor de A-finales op zaterdag. Bij de lichte herenskiff won Ruben Somers heel knap de A-finale in 7.25.70, de 18 jarige Marlon Colpaert werd vierde in 7.36.35. De Gentse lichtgewichtroeister Eveline Peleman werd knap tweede in 8.11.70. De zware dubbeltwee Claeys-De Loof werd vierde in 6.34.73. De lichte dubbeltwee Brys-Van Zandweghe behaalde de zilveren medaille met een tijd van 6.35.65. Het Belgische team behaalde 3 medailles op zaterdag!

Tijdens de heats op zaterdagnamiddag plaatsten vijf teams zich voor de A-finales. Ruben Somers kwam terecht in een sterke reeks en werd derde, waardoor hij op zondag aan de slag moest in de B-finale van de lichte skiff. Op zondag namen de Belgen 4 medailles mee naar huis. Hannes Obreno won de A finale in 7.06.45. Ruben Somers won de B-finale in 7.16.09. Marlon Colpaert finishte opnieuw knap als vierde in de A-finale van de lichte herenskiff in 7.33.96. Eveline Peleman behaalde voor de tweede dag op rij de zilveren medaille in 7.59.82. De zware dubbeltwee behaalde de bronzen medaille in 6.36.56, de lichte dubbeltwee de zilveren medaille in 6.39.05. Met zeven medailles in het totaal kan er terug gekeken worden op een heel geslaagde eerste internationale regatta van het seizoen!

Klik hier voor de uitslagen van de regatta van de Gentse RS. 

Klik hier voor de lottrekking voor de Internationale Regatta van de Gentse RS op zaterdag.

De trials vonden dit jaar plaats op donderdag 5 en vrijdag 6 april in Sport Vlaanderen Willebroek. Er namen in het totaal 41 roeiers en roeisters deel in diverse categorieën: M1x, PRM1x, LM1x, LW1x, JM1x, JW1x. Daarnaast was er ook nog een categorie 1x voor 15-16 jarige jongens en meisjes die over een afstand van 1.500m roeiden. Op donderdagochtend werd er een parcours tegen de tijd geroeid, op donderdagnamiddag waren er heats en de finales stonden gepland op vrijdagochtend. Op vrijdagnamiddag werd er nog een wedstrijd in dubbel gevaren. Op donderdag was er sterke meewind, op vrijdag was er tegenwind. De winnaars:

  

M1x finale A

Hannes Obreno (BTR)

8.01.87

M1x finale B

Gaston Mercier (RCAE)

8.26.82

M1x para

Louis Toussaint (RCNSM)

13.36.64

LM1x

Tim Brys (KRCG)

8.15.18

LW1x

Eveline Peleman (KRSG)

9.58.19

JM1x finale A

Tristan Vandenbussche (BTR)

8.26.44

JM1x finale B

Henri Steyaert (KRSG)

8.46.93

JW1x finale A

Caitlin Govaert (UNB)

9.48.51

JW1x finale B

Dagmar Zenner (KRSG)

10.37.92

JM1x 15-16j

Zakaria Ouamar (RCNSM)

7.03.49

JW1x 15-16j

Eloïse Joris (RCNSM)

7.47.26

M2x

Tim Brys – Niels Van Zandweghe

7.41.52

 

Klik hier voor de resultaten van de race tegen de tijd.

Klik hier voor de startlijst van de heats op donderdagnamiddag.

Klik hier voor de resultaten van de heats. 

Klik hier voor de startlijst van de finales op vrijdagochtend. 

Klik hier voor de resultaten van de M2x. 

Klik hier voor de resultaten van de finales.

Sport Vlaanderen lanceerde afgelopen maand de mental matrix voor trainers op zijn website. Deze tool biedt trainers oefeningen aan om de mentale vaardigheden van hun sporters te verbeteren. Die oefeningen zijn er in verschillende onderwerpen en voor verschillende leeftijdsgroepen.

Een topsporter die altijd het uiterste van zichzelf vraagt, dreigt al eens teleurgesteld achter te blijven: tegenvallende prestaties, blessures, slopende trainingen. Op momenten dat hij het moeilijk heeft, komt het er voor zijn omgeving op aan om hem de juiste mentale ondersteuning te bieden, en dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als trainer ken je ongetwijfeld de begrippen ‘intrinsieke motivatie’ en ‘extrinsieke motivatie’. Het eerste begrip betreft de motivatie om het plezier, de uitdaging en/of de interesse voor de taak zelf. Wie handelt onder extrinsieke motivatie, apprecieert de gevolgen van de taak meer dan de taak zelf (vb. de goedkeuring van de coach, (financiële) beloning etc.).

Sport Vlaanderen reikt trainers tools aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Deze tools zijn uitgewerkt door gediplomeerde sportpsychologen voor trainers van sporters die tussen de tien en de achttien jaar oud zijn.

Klik hier om naar de website te gaan.

Klik hier om de lottrekking van de Brugge Boat Race te raadplegen (zaterdag 3 maart). 

Klik hier om de lottrekking van de Brugge Boat Race te raadplegen (zondag 4 maart). 

Klik hier voor de resultaten van de ergometerwedstrijd van de Gentse RS op 10/02/2018.

Op woensdag namiddag 7 februari 2018 ging in de Topsporthal in Gent in samenwerking met Stichting Vlaamse Schoolsport het 2e Vlaams Kampioenschap Ergometerroeien door. Zowel roeiers als niet-roeiers vonden de weg naar het kampioenschap. Ook enkele scholen die deelnemen aan het scholenproject ergometerroeien tekenden present. 

Tussen 13.30u en 17u konden tijden geroeid worden, en naar het einde toe wou nog iedereen hun tijden proberen verbeteren. Uiteindelijk werden in hun categorie Vlaams Kampioen (250m): 

 

Dames 2e graad: 56,8'' Jenna De Smet,                    Don Boscocollege Zwijnaarde
Dames 3e graad: 52,4'' Maria-Alexandra Cool            Sint-Pietersinstituut
Heren 2e graad: 41,4'' Maxim Cool                           Don Bosco Sint-Denijs-Westrem
Heren 3e graad: 45,6'' Bryan Claeys                         PTI Eeklo

Hierbij de volledige uitslag.

De foto's van het event vind je op onze facebookpagina.

Klik hier voor de lottrekking van de GRS ergometerkampioenschappen aanstaande zaterdag 10/02. 

De Gentse Roei- en Sportvereniging organiseerde op zondag 14 januari haar jaarlijkse loopcross. Er waren 131 deelnemers. Hieronder kan je de reekswinnaars terugvinden:

JW10 (1300m) 4 dlnrs: Maïté De Smet (GRS) JM10 (1300m) 2 dlnrs: Stan Block (GRS)
JW12 (1300m) 4 dlnrs: Anouck Van Acker (KCCG) JM12 (1300m) 11 dlnrs: Josse Jordaens(GRS)
JW14 (2600m) 7 dlnrs: Julie De Clercq (KRCG) JM14 (2600m) 25 dlnrs: Thibault Van Acker (KCCG)
JW16 (2600m) 8 dlnrs: Janne Claeys (KRB) JM16 (2600m) 19 dlnrs: Arnout Pottie (KRB)
JW18 (4900m) 10 dlnrs: Maïtée Union (KRCG) JM18 (6900m) 17 dlnrs: Arthur Van Welden (KRB)
W (4900m) 3 dlnrs: Anne-Marie Dupont (KRSG) M (6900m) 5 dlnrs: Ruben De Gendt (KRSG)
MW (4900m) 2 dlnrs: Katrien Jordaens (GRS) MM (6900m) 14 dlnrs: Ronny De Cocker (Trakks Team)

Klik hier voor de uitslag van de loopcross van de Gentse RS. 

Klik hier voor de resultaten van de loopestafette van KRSG op 30/12/2017. 

Op zaterdag 18/11/2017 vond in de Expohal te Deurne de OBIC plaats. De roeiers werden luidkeels aangemoedigd en gaven er het beste van zichzelf. De nieuwe kampioenen indoor roeien zijn:

JW16: Isa Zijlstra (The Oar) 7.30.20
JW18: Caitlin Govaert (UNB) 7.13.20
WU23: Charlotte Borghys (TRT) 7.26.10
LW: Chloé Hautekeete (KRCG) 9.01.60
W: Katia Rottiers (KRSG) 7.08.00
JM16:Tristan Vandenbussche (BTR) 6.12.60
JM18: Sam Huys (KRB) 6.15.40
MU23: Bert Verkest (KRB) 6.14.90
LM: Ruben Somers (ARV) 6.25.10
M: Frederick Tison (GRS) 6.12.60 

Op woensdag 1 november vond de lange afstandswedstrijd in Seneffe plaats. Deze wedstrijd was een test voor roeiers met internationale ambities. De wedstrijd kon in ideale weersomstandigheden geroeid worden. Bij de senior heren won Tim Brys, bij de lichtgewichten Niels Van Zandweghe. Eveline Peleman won bij de lichte dames. Calvin Govaert was de overwinnaar bij de junior jongens en zijn zus Caitlin was de snelste bij de junior meisjes. Er namen ook een aantal 15-16 jarigen deel aan de wedstrijd, die een afstand van 4 kilometer roeiden. Zakaria Ouamar won bij de jongens en Jitske Le Comte won bij de meisjes. Ook pararoeier Louis Toussaint nam deel en roeide 4 kilometer.

Klik hier om de resultaten van de lange afstandswedstrijd in Seneffe op 1 november terug te vinden.

Klik hier voor de eindstand van het allroundcriterium.

Klik hier voor de eindstand van de Bekers van België.

Namens de Vlaamse Roeiliga wensen wij iedereen te bedanken voor hun deelname aan het Allroundcriterium. Proficiat aan de laureaten van het Allroundcriterium 2017. 

JM12
1e plaats: DE VIL Siebe - TRT
2e plaats: DE BLAUWE Thim - KRNSO
3e plaats: PEENE Tibe - KRNSO


JW12
1e plaats: DE CLERCQ Julie - KRCG
2e plaats: VAN HESTE Cato - KRNSO
3e plaats: JANSSENS Marit - KRNSO

JM14
1e plaats: DEWITTE Billie - KRSNO
2e plaats: PUELINCKX Maxim - KRSG
3e plaats: BLOMMAERT Mil - TRT


JW14
1e plaats: DEWEERT Cara - Gentse RS
2e plaats: DEVISCH Eline - BTR
3e plaats: LE COMTE Jitske - BTR
     
 

Clubklassement

JW12 - KRNSO
JM12 - KRNSO
JW14 - KRNSO
JM14 - KRSG

 

 

De resultaten van de Jeugdroeihappening 

Winnaar: De Blauwe Thim  - KRNSO

Clubwinnaar: Gentse RS

Klik hier voor de volledige resultatenlijst.

 

Afgelopen weekend vond in het Sport Vlaanderen centrum Willebroek het Belgisch Kampioenschap lange boottypes plaats, een organisatie van de Koninklijke Belgische Roeibond in samenwerking met de Brusselse club Royal Sport Nautique de Bruxelles. In het totaal waren er 17 te verdelen Belgische titels. GRS was heer en meester afgelopen weekend en ging naar huis met 7 gouden plakken. De andere Gentse club KRSG won er 5, KRNSO en KRB wonnen er 2 en TRT won er 1. De mannen van GRS wonnen het koninginnennummer (de acht met stuurman). Het BK lange boten is de traditionele afsluiter van het roeiseizoen. Proficiat aan alle roeiers en trainers met hun prestaties van het afgelopen jaar! (foto GRS)

Klik hier voor de resultaten.

Klik hier om de lottrekking te openen voor het Belgisch Kampioenschap Lange Boten.

Klik hier om de resultaten te raadplegen van de internationale regatta / drieluik van KRCG.

Klik hier voor de resultaten van de triathlon van KRSG.

Klik hier voor de resultaten van de Trofee van Vlaanderen.

Dit weekend streden op onze eigen Sport Vlaanderen Willebroek watersportbaan het Belgische team op de Coupe de la Jeunesse. Op vrijdag opende de JW8+ de debatten met een 7de plaats in de finale.

Op zaterdag plaatsen de JM4-, de JM2- zich voor de A finale. De JM2- met Cyriel Van Campe en Karel De Rammelaere verzilverden die met een eerste plaats en gouden medaille. De JM4- werd 4de. de JW2-, JM1X en JM1XRes waren rechtsteeks geplaatst voor de finale. Ze eindigden respectievelijk 5de, 3de en 4de. Een bronzen medaille dus voor Calvin Govaert in de JM1X. De JW4-, JW2X en JM2X plaatsten zich telkens voor de B finale. Zij eindigden daar 3de, 2de en 3de.

Op zondag opnieuw een A finale voor de JM4- en JM2-, maar nu ook voor de JW2X. Zij werden 6de in hun finale, de 2 andere teams behaalden eremetaal. De JM4- met Faes, Huys, Van Welden en Vivey behaalden zilver! En de JM2- behaalde opnieuw goud in hun finale. Proficiat! De ploegen die meteen de finale roeiden waren de JW2- (6de), JM1X Reserve (4de) en Calvin Govaert in de JM1X die goud behaalde in zijn finale! Door 5de plaatsen in de heats plaatsten de JW4- en JM2X zich voor de B finales. Ze haalden er een 2de en 3de plaats. Een prachtige 2e dag op de Coupe met 6 finales en 3 medailles. 

Over het ganse weekend waren er 3 gouden medailles, 1 zilveren en 1 bronzen medaille voor het Belgische team. Ze hebben het thuisland goed verdedigd en mooie resultaten behaald. Proficiat aan alle roeiers, trainers, ouders, supporters en clubleden die meegeleefd hebben met de jonge roeiers.

Klik hier voor de resultaten van de triathlon van TRT.

Klik hier voor de resultaten van de triathlon van BTR.

Klik hier om de lottrekking van de triatlon van BTR te openen.

Klik hier om de resultaten van Maubray (RCNT) te raadplegen

Klik hier voor de resultaten van World Cup I Belgrado - LM1x.

Klik hier voor de resultaten van World Cup I Belgrado - LM2x.

Klik hier voor de resultaten van de internationale juniorenregatta in München.

Klik hier voor de resultaten van de internationale meiregatta van KRSG.

Klik hier voor de lottrekking voor zaterdag 6 mei.

Klik hier voor de lottrekking voor zondag 7 mei.

Op woensdag 17 mei organiseerden de VRL en LFA een federale testdag. Het doel van deze testdag was om een gedetailleerd beeld te verkrijgen van onze volledige populatie 14-16 jarige roeiers. Dankzij de hulp van de vele aanwezige coaches konden alle testjes vlot afgenomen worden via een doorschuifsysteem voor de 7 verschillende groepjes.
Er werden een aantal knappe resultaten geboekt.
Bedankt aan alle clubs, roeiers en coaches voor hun aanwezigheid en inzet!

 

Vandaag wordt sportkleding ontwikkeld aan de hand van matentabellen die gebaseerd zijn op de lichaamsmaten van de gemiddelde bevolking. Hierdoor is sportkleding niet aangepast aan de  atletische lichaamsbouw van onze (top)roeiers waar de doorsnee man of vrouw alleen maar van kan dromen. Dit is niet enkel nadelig op niveau van esthetiek en comfort van de drager, maar heeft ook desastreuse gevolgen voor de functionaliteit van de kledij. Bij wielrenners is reeds aangetoond dat over een afstand van 40 kilometer goed passende kledij een tijdswinst tot wel 40 seconden kan opleveren! Aan het Fashion & Textiles Innovation Lab van de HoGent loopt momenteel een onderzoek met betrekking tot de ontwikkeling van het ultieme roeipakje. Wil ook jij je steentje hiertoe bijdragen en kans maken op een iPad Mini? Laat dan je 3D body scan maken! Surf naar www.shape-project.be om online een afspraak te maken.

Doelgroep zijn alle competitieroeiers van 17 - 35 jaar. zowel licht als zwaargewichten. Meer info vind je in deze brochure. 

Tijdens het weekend van 22-23 april vond in het Sport Vlaanderen centrum Willebroek het Belgisch Kampioenschap korte boottypes plaats. In het totaal waren er 22 Belgische titels die verdeeld werden over 10 verschillende roeiclubs. KRSG ging naar huis met 6 gouden plakken, KRNSO met 4, BTR met 3 en UNB/GRS/TRT met 2. ARV, KRCG en RARC-KAWV konden 1 titel binnenhalen. De categorieën M1x, LM1x en MU23 1x werden allen gewonnen door BTR roeier Niels Van Zandweghe! De categorieën LW1x en W1x werden gewonnen door de Gentse Eveline Peleman. Met een deelname van 468 boten, voortbewogen door 293 roeiers en roeisters, in 22 finales boekten de Antwerpse organisatoren alvast een succes. Proficiat aan alle laureaten!

Gelieve hier de resultaten van het BK korte boten van zaterdag te vinden. 

Gelieve hier de resultaten van het BK korte boten van zondag te vinden.

Klik hier voor de lottrekking voor het Belgisch Kampioenschap Korte Boten.

Klik hier voor de inschrijvingen op zaterdag.

Klik hier voor de inschrijvingen op zondag.

Klik hier voor de inschrijvingen per club.

Klik hier voor de resultaten van de Ghent University International Spring Regatta.

Klik hier voor de resultaten van de Ghent Spring Regatta - zaterdag.

Klik hier voor de resultaten van de Ghent Spring Regatta - zondag.

Klik hier voor de lottrekking van de internationale studentenregatta op vrijdag 7 april

Klik hier voor de lottrekking op zaterdag 8 april

Klik hier voor de lottrekking op zondag 9 april

Klik hier voor de totale uitslag van de trials.

Klik hier voor de uitgebreide resultaten van zondag.

 

Klik hier voor de samenvatting van de resultaten van zondagvoormiddag.

Klik hier voor de startlijst van zondagnamiddag.

 

Klik hier voor de uitgebreide resultaten van zaterdag.

Klik hier voor de samenvatting van de resultaten van zaterdag.

Klik hier voor de startlijst van zondag.

Op zondag 19 maart vond het rivierenhoofd te Seneffe plaats. Door de hevige wind werd de afstand ingekort van 6 km naar 5 km. Elke roeier die een plaatsje in het nationaal team wil bemachtigen moest aantreden in skiff.

Ward Lauwers (TRT) won in de categorie 1xM in 19.19.97, gevolgd door Ruben Somers (ARV) en Ruben Claeys (KRSG).
De categorie 1xJM werd gewonnen door Benjamin De Catelle (Gentse RS) in 19.38.31, gevolgd door Marlon Colpaert (KRNSO) en Calvin Govaert (UNB).
De Nederlandse Arlette De Vegt won in de categorie 1xW in 22.45.97.
Caitlin Govaert (UNB) won de categorie 1xJW in 21.58.12, gevolgd door Sarah Svedbergh (KRNSO) en Manon De Clerck (KRB). 

Klik hier voor de resultaten van Seneffe. 

Klik hier voor de lottrekking van het rivierenhoofd te Seneffe op zondag 19 maart.

Een mooi maar fris weekend voor de Brugge Boat Race. De Koninklijke Roeivereniging Brugge mocht 45 verschillende roeiclubs verwelkomen. Een mooi deelnemersveld met roeiers uit zeven verschillende landen, waaronder USA en Hongarije.  Vooralsnog geen Trumpiaanse toestanden in Zaventem, de Amerikaanse atleten werden met open armen ontvangen.

De zaterdagraces werden gereserveerd voor de gestuurde 8riem boten. 1 tegen 1 werkten ze het 5 km lange parcours af met heroïsche tweestrijden tot gevolg. De eerste overwinning van de dag was voor de M8+ van de Britse Westminster School, die ook de overwinning in de JM8+ meenam. De volgende generatie staat daar al klaar. De snelste tijd van het weekend was voor hun M8+ met 16’12’’10 voor de 5 km. Bij de W8+ ook een Britse overwinning, dit keer voor Molesey BC. In de categorie Studenten moest de PXL zich gewonnen geven tegen het Britse Imperial. Bij de Masters was de overwinning voor de Duitsers van RaB Essen. In die categorie namen ook de recreatieve groepen van KRB, KRNSO & KRCG deel; een ideaal moment om zich eens met een internationaal deelnemersveld te meten.

Op zondag kwamen alle andere categorieën aan de start. Het grootste deelnemersveld was voor de Masterswedsstrijd in verschillende boottypes (met handicap). De overwinning was voor RaB uit Essen. De categorieën M1X en JM1X waren een bijna uitsluitende Belgische aangelegenheid met overwinningen voor respectievelijk Pierre De Loof (KRB) en Marlon Colpaert (KRNSO). Bij de dames waren deze overwinningen voor Charlotte De Vogelaere (ARV) en de Amerikaanse Brigid Kennedy (NBC). Een mooi wedstrijdweekend, proficiat aan alle deelnemers en een dikke duim voor de KRB voor de uitstekende organisatie.

De resultaten van de Brugge Boat Race van de KR Brugge op 25 & 26/02/2017 zijn hier te vinden voor de wedstrijden op zaterdag, en hier voor de resultaten op zondag. 

Klik hier voor de resultaten van de Brussels Rowing Winter Regatta en de Grote Winter Handicap van RSNB.

Hierbij de lottrekking van de Brugge Boat Race

Zaterdag 25/02/2017

Zondag 26/02/2017

Op 08/02/2017 ging in de Topsporthal in Gent het eerste Vlaams Kampioenschap ergometerroeien voor scholen door in samenwerking met Stichting Vlaamse Schoolsport. Het kampioenschap stond open voor jongens en meisjes van het 2e en 3e graad secundair onderwijs en ging over 200m. In deze eerste editie was de opkomst ok, maar het enthousiasme van de deelnemers was oorverdovend. Na een ganse middag roeien waren er medailles voor volgende winnaars/ Vlaams Kampioenen:

Meisjes 2e graad:

 1. Mirthe Byl, 53.8'' OLVP Bornem


Meisjes 3e graad: 

 1. Siene Van Loo, 42.3" Mariagaard Wetteren
 2. Renée Lievens, 43.7" Sint Jozefhumaniora Brugge
 3. An Telemans, 49.8" Sint Jan Bergmanscollege Genk


Jongens 2e graad:

 1. Liam Sprangers, 36.2" Erasmus De Pinte
 2. Michiel Larmuseau, 38.1" Sint Jozefinstituut Geraardsbergen
 3. Jayda Masudi, Atheneum Boom en Jef Janssen Sint Jan Bergmanscollege Genk, 39.2"


Jongens 3e graad:

 1. Xander Deweert, 32.3" Erasmus De Pinte
 2. Benjamin De Catelle, 32.5" Don Bosco Zwijnaarde
 3. Thomas Junior Michiels, 37.7" Atheneum Boom


Proficiat aan alle kampioenen en deelnemers! Ook een dikke proficiat aan de roeiende leerkrachten. Een fotoverslag van de namiddag en de medailleuitreiking van de winnaars vind je op onze facebookpagina: klik hier 

Klik hier voor de resultaten van de ergometerwedstrijd van de Gentse RS.

Klik hier voor de resultaten van de loopcross, georganiseerd door de Gentse RS.

Hieronder kan je de reekswinnaars terugvinden:

JW12 (1300m) 6 dlnrs: Annouck Van Acker (KCCG)  JM12 (1300m) 12 dlnrs: Poliet Danneels (GRS)
JW14 (2600m) 9 dlnrs: Janne Claeys (KRB)    JM14 (2600m) 21 dlnrs: Thibo Van Acker (KCCG)
JW16 (4900m) 6 dlnrs: Marthe De Bruycker (KRB)    JM16 (4900m) 17 dlnrs: Jannes Rigo (BTR)
JW18 (4900m) 9 dlnrs: Justine Vandeven (KRCG)  JM18 (6900m); 14 dlnrs: Benjamin De Catelle (GRS)
W (4900m) 3 dlnrs: Debora Verbelen (GRS) M (6900m) 8 dlnrs: Thijs Obreno (BTR)
MW (4900m) 3 dlnrs: Inge Vandenbrouck (KRB) MM (6900m); 7 dlnrs: Filip Opdebeeck (ARV)

Klik hier voor de resultaten van de loopestafette der roeiers, georganiseerd door KRSG.

Klik hier voor de resultaten van de tête de rivière van SNUB

Op vrijdag 2 december werden voor de 2e keer de  Vlaamse Roei Awards uitgereikt.

We konden opnieuw rekenen op een grote opkomst.

Meer foto's op onze VRL facebookpagina of bij ons fotoalbum.

Op zaterdag 19/11/2016 vond in de Expohal te Deurne de OBIC plaats. De roeiers werden luidkeels aangemoedigd en gaven er het beste van zichzelf. Het was trouwens de eerste keer dat er geen coaches naast de roeiers zaten. 


De nieuwe kampioenen indoor roeien zijn:

 • JW: Caitlin Govaert (UNB) 7.16.20
 • WU23: Louise Daenekindt (KRB) 7.38.30
 • LW: Janice Dumont (RCAE) 7.51.70
 • W: Emma Lowe (open) 7.22.10
 • JM: Bert Verkest (KRB) 6.06.30 nieuw Belgisch record
 • MU23: Pierre De Loof (KRB) 6.07.10
 • LM: Niels Van Zandweghe (BTR) 6.12.60
 • M: Thomas Nelissen (TRT) 6.10.20


Klik hier
 voor de resultaten van de OBIC 2016.

Op zondag 13 november vond de lange afstandswedstrijd in Seneffe plaats, de eerste test op het water voor kandidaat internationale roeiers voor het komende seizoen. In het totaal waren er 64 deelnemers. De meteo was vrij goed, weinig wind maar wel koud.

Ward Lauwers won de open categorie bij de heren. Hannes Obreno, die met zijn riemen ongelukkig in een vislijn terecht kwam, werd tweede, gevolgd door Ruben Somers, Ruben Claeys en Cedric Defraigne. Bij de junior heren ging de overwinning naar Benjamin De Catelle. Marlon Colpaert werd tweede.

Eveline Peleman won de open categorie bij de dames. Clubgenote Katia Rottiers finishte tweede. Bij de junior meisjes won Caitlin Govaert, gevolgd door Luca Colpaert.

Klik hier om de resultaten te raadplegen.

Ontdek de thematrainingen van Kimberly Buys en zet pesten op een sportieve manier in de kijker!

Klik hier om het filmpje te bekijken

Aandacht besteden aan het thema pesten tijdens het sporten? Het kan!

TOP-actie 5 'Doe de thematraining' reikt drie thematrainingen aan die sportbegeleiders kunnen koppelen aan spel- en bewegingsvormen. Zo leren kinderen en jongeren al sportend en spelenderwijs wat pesten is, welke vormen pesten kan aannemen, wat het verschil is tussen plagen en ruzie, en nog veel meer. Voor jongeren 12+ is er een thematraining rond cyberpesten. Elke thematraining geeft concrete tips om te variëren en differentiëren naargelang leeftijd en de grootte van de groep, en bevat al het nodige achtergrondmateriaal voor de sportbegeleider om snel van start te gaan.

Ontdek de drie thematrainingen via https://topindesport.be/acties/#step5! Download de documenten gratis, print ze uit, ga ermee aan de slag en maak van de sportclub een TOP-club!

Veel succes!

In de herfstvakantie ging van maandag 31/10 – donderdag 3/11 in Hazewinkel de jeugdstage voor 11 – 14-jarige talenten door. Op basis van de talentdetectie testen in mei en de jeugdduatlons en -triatlons doorheen het jaar werd een selectie gemaakt en een groep jongeren uitgenodigd uit Vlaanderen en Wallonië. Tijdens de stage stonden er zowel roei- als alternatieve trainingen (lopen, fit-o-meter, zwemmen) gepland. De deskundige leiding werd verzorgd door Philippe De Waele, Debora Verbelen, Katia Van Wesemael, Caroline Picard en Katrien Verhaegen, met hulp van Anke De Borger.

Klik hier voor de eindstand van de Bekers van België.

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer