Er werden 2 skiffeurs geselecteerd voor het Wereldkampioenschap voor junioren in Rio de Janeiro: Ruben Claeys bij de jongens en Rachel Willaumez bij de meisjes. Beide roeiers legden een knap parcours af. Claeys plaatste zich rechtstreeks voor de kwartfinales, en finishte in die kwartfinale als tweede op minder dan één seconde na de Amerikaanse winnaar. In de halve finale lootte Ruben een zware reeks en finishte als vijfde waardoor hij zich plaatste voor de B finale. In die finale nam Ruben de beste start, maar zakte uiteindelijk weg naar de vijfde plek. Halfweg nestelde hij zich op de vierde plaats maar in de slotmeters kon hij niet reageren op de tempoversnellingen van zijn tegenstanders. Ruben finishte vierde en behoort bij de tien snelste junior skiffeurs van de wereld. De B finale werd gewonnen door USA in 07.14.98. Tsjechië werd tweede, Nieuw-Zeeland derde. De A finale werd gewonnen door Italië in 07.05.77. Duitsland ging met de zilveren medaille naar huis, Australië met de bronzen. (Foto: row2k.com)

 Ook de Brusselse Willaumez kon zich plaatsen voor de B finale. Rachel lag tot aan de 1.000m in zesde positie maar kon daarna nog een aantal skiffeuses inhalen. Ze finishte als derde in 08.08.98. Kroatië won de B finale in 08.06.55. De Nederlandse Marieke Keijser won de A finale in 07.49.76.

Proficiat aan Ruben Claeys (10e op 25 skiffeurs) en Rachel Willaumez (9e op 24 skiffeuses) met hun knappe prestatie op het WK voor junioren in Rio de Janeiro!