Vandaag roeiden onze atleten op het EK in Brandenburg.

Vanochtend ging Evelien Peleman aan de slag in haar herkansing. Plaatsen 1 & 2 mochten door naar finale A. Evelien (8.53.39) roeide bijna de ganse wedstrijd op de 4e plaats en strandde op 14 seconden van de eerste plaats van de Ierse Denise Walsh (8.39.41) . De top 3 eindigden binnen de 2 seconden van elkaar. Morgen om 09.05 vinden we haar opnieuw terug in de B finale.

Hannes Obreno kwam als de 2e in actie. In zijn halve finale moest hij bij de top 3 eindigen om door te gaan naar de A finale. Hannes startte rustig, naar met nog 500m te gaan was hij reeds van de 5e naar de 2e plaats opgeschoven. Die plaats liet hij niet meer los. Hij eindigde op 2 seconden van de Kroaat en winnaar van de vorige World Cup I in Varese eerder dit jaar, Damir Martin (7.43.69). Hannes (7.45.28) versloeg onder andere de Tsjechische wereldkampioen Ondrej Synek en de Brit Alan Cambell, beide reeds geplaats voor de Olympische spelen. De Kroaat en de Tsjech komt Hannes nog tegen in de finale morgen. Verder tegenstand morgen om 13.03u zijn: de Litouwer Griskonis Mindaugas, de Deen Sverri Nielsen en de Wit-rus Stanislau Shcharbachenia.

Als derde boot vandaag kwam de lichte dubbeltwee aan bod om 12.10u. Een derde plaats was opnieuw voldoende voor plaatsing in de A finale. Deze plaats hadden ze reeds vast na de eerste 500m. De Noren, bronzen medailles op het vorige WK, snelden reeds rap naar een comfortabele voorsprong, en er was een strijd daarachter tussen de Nederlanders, de Belgen en de Oekraïners. De Oekraïners haakten af, waardoor er een prestigesprintje begon tussen Niels Van Zandwegen en Tim Brys tegen de Muda broers. Uiteindelijk wisten Niels en Tim de finale reeds binnen en lieten de Nederlanders een vijftal seconden uitlopen (7.02.39 t.o.v. 6.57.81). Naast Oekraïne en Nederland staan in de finale, morgen om 10.48u, de Ieren, de Duitsers en de Polen hen op te wachten.