Zaterdag 6/08/2016 gaat voor Hannes Obreno het Olympisch roeitoernooi van start. Om 13.50u, 8.50u plaatselijke tijd, neemt hij het op tegen 4 tegenstanders in Heat 3. We hebben de tegenstanders even onder de loepe genomen:

Baan 1: @AlhusseinGambour ('89). Libieriaan die vorig jaar de A finale haalde van het Afrikaanse Olympische kwalificatietoernooi en daar een 5e plaats behaalde. Op de World Cup I in Varese dit jaar haalde hij een 5e plaats in de D finale.

Baan 2: @NathanWEGRZYCKI-SZYMCZY ('95). Pool die op het WK in Aigebelette de 3e plaats behaalde in de B finale en zo zijn ticket voor Rio bemachtigde. Hij kwa...m Hannes ook tegen in de A finale van de World cup I in Varese, waar hij naar een 5e plaats roeide. Hannes haalde daar een 3e plaats.

Baan 3: @KHOLMURZAEVShakhboz ('96). Oezbeek die tot nu toe vooral in LM2x roeide. Daarin haalde hij als voornaamste resultaat een 5e plaats in de reeksen van World Cup I in Bled 2015.

In baan 4 roeit onze Hannes Obreno.

Baan 5: De Argentijn Brian Rosso ('87). Deze roeier gaat al even mee in het circuit. zijn laatste resultaten zijn een 4e plaats in de D finale op het WK in Aigebelette, een 4e plaats in de B finale in Varese (World Cup I) en een 3e plaats in de C finale op de World Cup II in Luzern.

Al bij al niet de zwaarste tegenstand voor Hannes. Een deelnemersveld waarbij hij zich zou moeten kunnen plaatsen bij de eerste 3. We wensen hem veel succes en volgen hem om 13.50u (Belgische tijd) stipt!