Een frisse en geschoren Hannes Obreno begon meteen scherp en attent aan zijn reeks. Hij nam meteen de eerste plaats en het was snel duidelijk dat enkel de Argentijn ROSSO, Brian en de Pool WEGRZYCKI-SZYMCZYK, Natan even konden volgen. Na 500m kwamen ze dan ook in die volgorde door.

De Pool en de Argentijn wipten haasje over, maar Hannes bedreigen konden ze nooit. Hij ging gestaag door op zijn elan en bouwde rustig zijn voorsprong uit. De Argentijn liet volledig lopen na halverwege, en enkel de Pool hield Hannes nog even in het zicht. De plaatsen lagen zo snel vast en het was niet nodig om verder zware inspanningen te leveren. Een geconcetreerde Hannes Obreno slaagt zo in zijn op zet en kan nu recupereren tot dinsdag, om vanaf 13.30u (Belgische tijd) zijn kwartfinales te beslechten.

De zondagedstrijden werden afgelast wegens defecten aan technische installaties door de harde wind. De wedstrijden werden verlegd naar maandag. De andere wedstrijden van maandag worden ook die dag geroeid, waardoor vanaf dinsdag opnieuw het normale schema gevolgd wordt voor de M1X.