OFFICIAL COMMUNICATION: 10 August 2016 - Racing is postponed. No racing today.

Vandaag geen roeiwedstrijden in Rio. Alles wordt naar morgen verzet, waardoor de halve finale van Hannes ook verlegd wordt naar vrijdag 14.50u Belgische tijd. Hier het vernieuwde programma.

Baan 1: WEGRZYCKI-SZYMCZYK, Natan (POL)

Baan 2: CAMPBELL, Alan (GBR)

Baan 3: OBRENO, Hannes (BEL)

Baan 4: DRYSDALE, Mahe (NZL)

Baan 5: GRANT, Rhys (AUS)

Baan 6: SHCHARBACHENIA, Stanislau (BLR)

Een aartsmoeilijke opdracht voor Hannes, die wel door zijn goede tijden in de kwartfinales de gunstige derde baan krijgt toebedeeld.

Mahe Drysdale naast hem, de regerend Olympisch kampioen en nog zilver op het WK vorig jaar is de te kloppen man voor het ganse toernooi. Hij won ook de 2 World Cups waaraan hij dit jaar deelnam. Maar Hannes heeft hem uiteraard onlangs al eens geklopt in de Royal Henley Regatta.

Aan de andere kant hebben we de Brit Alan Campbell, de bronzen medaille van het WK vorig jaar. Zijn World Cup deelnames dit jaar eindigden ook telkens in de A finale.

Ook de Wit-Rus Stanislau Shcharbachenia is een sterke tegenstander. Op het WK haalde hij een 7e plaats en op het EK een 5e plaats. Op de World Cup II won hij de B finale.

Rhys Grant, de Australiër, roeit niet altijd in de M1X. Vroegere jaren roeide hij vooral in M4X. Op het Olympische kwalificatietoernooi in Luzern kwalificeerde hij zich als 2e, na Hannes.

De Pool Natan Wegrzycki-Szymcyk kwam Hannes reeds tegen in de reeksen in Rio. Toen werd hij 2e na Hannes. De Pool kwam Hannes ook tegen op het WK en de World Cup dit jaar. Er werd eens verloren en eens gewonnen.

Er zijn geen gemakkelijke tegenstanders meer dus. Plaatsen 1 tem 3 geven een plaats in de A finale, anders wordt het de B finale. Het wordt er op of er onder voor Hannes, die hopelijk zijn goede conditie en jarenlange voorbereiding kan verzilveren met een finale A plaats!