Benjamin De Catelle roeide in JM1X. In zijn heat plaatste hij zich probleemloos voor de kwartfinales. Die kwartfinale zal hij echter nog verschillende keren voor zijn netvlies halen, hij moest nipt zijn 3e plaats aan een Wit-Rus laten, en kon zich niet plaatsen voor de halve finales A/B. In zijn halve finale C/D zette hij de puntjes op de i, met een eerste plaats en een plaatsje in de C finale. Daar behaalde hij een 3e plaats, met een 15e plaats op 34 deelnemers als eindbalans.

Caitlin Govaert roeide in JW1X. Zowel in haar heat als in de kwartfinale roeide ze aandachtig vooraan en plaatste zich met een 2e plaats in de halve finale A/B. Daar gaf ze niet af en met een mooie 2e plaats kwam ze op zondag terecht in de A finale. Daar moest ze maar nipt de duimen leggen voor de Française, waardoor ze net buiten de medailles viel. Een erg mooie prestatie van deze dame die nog 2 jaar juniores te goed heeft. We zien haar later zeker nog terug met een uiteindelijke 4e plaats op 29 deelnemers.

Marlon Colpaert en Tristan Vandenbussche roeiden als derde Belgisch team in JM2X. Hun heat zetten ze mooi naar hun hand, en ook de kwartfinale werd met een 3e plaats succesvol afgelegd. In hun halve finale A/B grepen ze maar nipt naast de 3e plaats, en mochten zo op zondag aantreden in de B finale. Daar werden ze 3e, met een uiteindelijke 9e plaats op 29 deelnemers.

Proficiat aan alle roeiers, trainers en begeleiders! En uiteraard bedankt aan alle supporters die meeleefden met de roeiers.