Zondag 

De Belgische vier koppel behaalt een derde plaats in de B finale op het WK U23. In een erg snelle finale waar de verhoudingen vaak wisselden schoven onze Belgen van een 5e naar een 3e plaats. Enkel de Moldavische boot (2e) en de Nieuw-Zeelandse boot (1es) roeiden sneller. Ze eindigen zo in 5:55,17 op een algemene 9e plek op 18 deelnemers. Erg mooi van Tom, Benjamin, Ward en Gaston!

Zaterdag

Een vreemde C finale op het WK U23 bij de lichte skiffs. Vele plaatswissels, vroege versnellingen, maar een 6-tal dat uiteindelijk erg dicht bij elkaar over de eindmeet roeide. Een nerveuze finale waarbij het zaak was goed te timen en niet stil te vallen. Marlon start als 4e, wanneer het duidelijk is dat de Tsjech en de Portugees de beste start hebben. Het blijft op en af gaan, Marlon verzeilt even naar de 5e plaats, maar blijft in het zog van de rest. Behalve de Est op p6 heeft iedereen wel minstens 1 plaatswissel bij de tussentijden. Marlon zet zijn turbo aan bij de laatste 500m om nog op te schuiven. Dat lukt ook en hij maakt nog 2 plaatsen goed op de Turk en Japanner. Plaats 2 is net buiten schot, maar zo eindigt Marlon Colpaert 3e in de C finale in een tijd van 7:32,82. Een 15e plek op 27 deelnemers. Proficiat!

De vier koppel plaatst zich voor de B finale. In een heel rechttoe rechtaan halve finale behouden alle ploegen hun plaatsen van begin tot einde. De Belgische vier komt als 4e door op 500m en komt ook zo over de meet. De verschillen met de andere teams veranderen niet veel, waardoor iedereen wel op zijn waarde komt te staan. Door hun 4e plaats gaan ze zondagmorgen volop voor de B finale. Deze gaat van start om 9u50.

Klik hier voor de foto's van op de regatta op onze facebook pagina. 


Vrijdag

Het was snel duidelijk dat de Fransman een trapje hoger stond dan de rest tijdens de kwartfinale van Marlon Colpaert in de lichte skiff. Hij versnelde reeds in het begin, om zijn voorsprong niet meer af te geven. Voor de volgende plaatsen was het bikkelen. De Griek en de Noor lagen in goede positie om de volgende 2 plaatsen voor de halve finales A/B mee te pikken, maar Marlon en de Amerikaan lagen op vinkeslag. Deze posities lagen vast, maar iedereen gaf alles wat hij in zich had om op te schuiven. Marlon bleef pushen tot het einde, maar eindigde 4e in een tijd van 7:48,7. We zien hem terug in de halve finales C/D deze middag om 13u45.

In zijn halve finale C/D in de namiddag schieten de Tsjech en de Turk meteen weg, zij vechten beide voor de overwinning op een veilige afstand van de rest. Zowel Ierland, Finland en België strijden voor het derde ticket voor de C finale. Na 1000m zit er een gat van 5 seconden tussen de groepen, en ook na 1500m is er geen verandering in de situatie. Marlon ligt de ganse tijd in 5e positie. Toch graaft de West-Vlaming, de jongste van het pak, diep in zijn krachtenarsenaal en valt de Fin en Fin aan. Het duurt tot de laatste meters, maar net voor het einde kruipt Marlon voor Hugh Sutton naar een derde plek! met hun eindsprint vallen ze zelfs de beide leiders bijna in de nek. Marlon behaalt een plaats in de C finale in een tijd van 7:42,08. Proficiat!

Donderdag

Tom De Borger, Benjamin De Catelle, Ward Lauwers en Gaston Mercier roeiden hun reeks in de BM4X op het WK U23 in Poznan, Polen. Enkel de eerste 2 plaatsen gaven meteen recht op de halve finales, waarmee een herkansing kon worden uitgespaard. De Italiaanse boot toont meteen uit welk hout ze gesneden zijn en varen van bij de start weg van de tegenstand. Ze zullen de ganse wedstrijd voorop varen en ook winnen. Daarachter is er een klein peloton met Oekraïne, België, Zwitserland en Oostenrijk, in die volgorde. België blijft Oekraïne bestoken voor die tweede plaats, maar die willen niet buigen. Tom, Benjamin, Ward en Gaston blijven duwen en met een ultieme sprint steken ze net voor de finish de Oekraïners voor! Ze eindigen 2es in een tijd van 6:02,53, slechts 33 honderdsten voor de Oekraïners. Proficiat aan de roeiers en begeleiders!! We zien deze knappe boot opnieuw terug zaterdag 28/07 om 13u31 of 13u38.

Woensdag

Marlon Colpaert roeide zijn reeks op het WK U23 in Poznan. Het werd een tactische wedstrijd waarbij hij moest zorgen telkens binnen de top 4 te eindigen die recht gaf op de kwartfinales van vrijdag. Dit was geen probleem, uiteindelijk was het verschil met p4 de Slovaak heel duidelijk. Marlon roeide constant en finishte in 3e positie in 7:23.84. Hij roeit vrijdagmorgen de kwartfinale vanaf 10u30.