Op de Coupe de la Jeunesse in Cork, Ierland, heeft de organisatie te kampen met stevige winden, in de namiddag zelfs een storm. De reeksen konden op zaterdag nog doorgaan, maar de finales in de namiddag niet meer. In hun reeks kaapten zowel de JM2- met Florian Chalmet en Henri Steyaert en de JM2X met Casper Van Damme en Tibo Vyvey de eerste plaats weg. Er werd beslist dat door het wegvallen van de finales de tijden moesten zorgen voor de medailles. Zowel de de JM2- en de JM2X hadden in hun categorie de snelste tijd geklokt, waardoor ze beiden de gouden medaille behaalden!!
Vooral de Engelse crew had hier commentaar op, wegens tactische beslissingen in hun reeks, waardoor ze niet voluit gingen. Morgen hebben ze kans op revanche.
De JW4X behaalde op zaterdag een 5e plaats in hun reeks. Het was vechten tegen stevige tegenstand. Hopelijk op zondag beter weer en mogelijke finales. Ook de wedstrijden van de reserves Emma Gabriel en Flavio De Coster werden afgelast.

Op zondag waren de weersomstandigheden op de Coupe de la Jeunesse in Cork, Ierland wat beter. Alle wedstrijden en finales konden doorgaan. De Belgische delegatie kon opnieuw verder gaan op hun elan van goede resultaten. De JM2- van Florian en Henri haalden een plaats in de A finale door een 2e plek in de reeks. In de namiddag wonnen ze de A finale en behaalden zo opnieuw goud! Zo ging het ook met de andere mannenboot. De JM2X met Casper en Tibo wonnen zowel hun reeks als hun A finale. Opnieuw een dubbelslag en een extra gouden plak voor het Belgische team.
De Engelse crew die op zaterdag nog commentaar had op de medailles werden nu zorgvuldig naar de achtergrond geroeid door onze sterke jongens.
De junior dames 4 koppel plaatste zich voor de B finale door een 6e plaats in de reeksen. In de B finale eindigden ze op een 3e plaats.
Bij de reserves skiffs haalde Flavio Decoster een bronzen medaille en Emma Gabriel een zilveren medaille.
Proficiat aan alle deelnemers en coaches!

Alle uitslagen vind je hier.