In Vlaanderen zijn er 2 clubs die roeien op zee aanbieden: C-Row en Akhenaton Roeischool. 

C-Row

Deze club heeft zijn vestiging in De Windhaan in De Haan. De club specialiseert zich in het roeien op zee. Zowel aan de Belgische kust, bij kanaaloversteken, als verdere internationale zeeroeitochten. Voorzitter en botenbouwer Koen De Gezelle heeft reeds prestigieuze prijzen gewonnen met het ontwerp en design van zijn zelfgemaakte zeeroeiboten. De boten zijn solide genoeg om door de branding te geraken, maar ook efficiënt en gemakkelijk genoeg om door 2 of meerdere roeiers over langere afstanden gehanteerd te worden.  

C-Row organiseert vooral in de zomer verschillende activiteiten aan de Belgische kust, zoals zeeroei initiaties en de Hel van Vlaanderen: een 2 daagse zeeroeitocht langsheen de ganse Belgische kust van De Panne tot Knokke. Daarnaast neemt de club deel aan internationale zeeroei wedstrijden, en ondersteunt het speciale projecten waarbij er over zee geroeid wordt. 

 

Akhenaton

Deze surfroeiclub heeft zijn basis in Grimbergen. Daar wordt doorheen het jaar geroeid op het kanaal. Eén keer per jaar wordt met speciale surfroeiboten naar de kust afgezakt om een surfroei wedstrijd en initiatie te organiseren. Bij deze spectaculaire vorm van zeeroeien wordt van de start op het strand naar een boei op ongeveer 150m in zee geroeid en terug. Bij de eerste beweging wordt door de branding gevaren, en bij het teruggaan kan er op de golven gesurft worden. dit is internationaal een opkomende tak binnen het roeien.