Nieuws
Live results
EXR: klik om te registreren via VRL

EXR | Make indoor rowing fun! – Apps on Google Play

Shop Belgian Sharks

Kalender
Proud member of Team Belgium

Be Gold

 

Vorig jaar zette Belgian Shark Boris Taeldeman zijn eerste stappen in de internationale roeiwereld in JM4x op het WK junioren en werd toen negende.
Dit jaar vatte Boris zijn roeiseizoen aan in JM1x op het EK U19 in Varese en met succes! 
Zaterdag ging de roeier, van Gentse club GRS, van start met zijn heats. Bij de start lag hij in derde positie maar de Belgian Shark wou zeker zijn van zijn ticket voor de halve finale en roeide zich nog naar een tweede plaats in 7.17.21.
Deze morgen om 9.30u beet Boris de spits af in zijn halve finale. De eerste drie plaatsen waren al snel voor Frankrijk, België en Groot-Brittannië alleen de posities wisselden tijdens de 2000m af en toe. Maar opnieuw duwde Boris door en kwam als tweede over de meet (7.32.95) na Groot-Brittannië en voor Frankrijk.
Het beloofde een spannende A-finale te worden! 
Boris ging van start in 4de positie en zakte even terug op 1000m naar de laatste plaats. Hij maakte daarna een comeback op 1500m naar de derde plaats en vocht tot de allerlaatste meters. Dit werd beloond met een tweede plaats in 7.05.73. Met 2 honderdsten van een seconde voorsprong op de Fransman haalde Boris het zilver binnen. 

Foto's: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.7429294707112711&type=3 

Afgelopen weekend vond de Ghent International May Regatta plaats op de Gentse Watersportbaan. Het was een succesvolle editie van roeivereniging KR Sport Gent, met een deelname van meer dan 1.100 boten! Er werden verschillende baanrecords gesneuveld. Ook onze Belgian Sharks namen deel in heel wat verschillende combinaties. 

Klik hier voor de resultaten van zaterdag 7 mei.
Klik hier voor de resultaten van zondag 8 mei. 

Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap Korte Boten plaats in Sport Vlaanderen Willebroek - Hazewinkel.

Klik hier voor de resultaten van de wedstrijden op zaterdag
Klik hier voor de resultaten van de wedstrijden op zondag

Het BK kort fungeerde ook als trials voor het nationaal team de Belgian Sharks  </div><div articleid=

De Vlaamse Roeiliga organiseerde op 10 maart een bijscholing in het kader van de VTS plus marathon rond de 'Biomechanische begeleiding van onze Belgian Sharks', gegeven door Ine Van Caekenberghe.

Klik hier om de presentatie te herbekijken. 

Op zaterdag 26 februari vond de Brugge Boat Race plaats. Omwille van de Covid19-pandemie was internationale deelname aan de BBR niet te organiseren op een aangename en veilige manier. Daarom werd de editie 2022 gereduceerd tot een ééndaags evenement voor Belgische ploegen. De organisatie blikt met tevredenheid terug op een bijzondere 'Limited Belgian edition' van de BBR. Het was leuk om zoveel deelnemers van bij de LFA aangesloten roeiverenigingen te mogen verwelkomen, naast grote delegaties van Vlaamse clubs. Er namen 246 roeiers in 64 boten deel. 

De M8+ werd gewonnen door KRCG met o.m. Tim Brys in de boot. De overwinning in de W8+ ging naar KRSNO. KRCG won ook de wedstrijd JM8+. Bij de Masters 8+ waren de roeiers van de gemengde boot RCND/S.R.U.N.Liège de sterkste. Bij de andere wedstrijden vermelden we hier nog de M1x, gewonnen door Tibo Vyvey, voor Savin Rodenburg en Arnaud Defraigne. Tot slot nog de Handicap-race, gewonnen door het duo Marie Anne Vandermoere (oud Olympiër) en Ann Peeters.

Klik hier voor de resultaten.

Naar analogie met de 'knaldrang' die we bij de jongeren waarnemen was er overduidelijk ook een zekere 'roeidrang' waar te nemen bij de deelnemers en dat heeft zich geuit in groot enthousiasme en inzet. Het prachtige zonnige weer – niet typisch voor de Brugge Boat Race – zorgde er meteen ook voor dat er echt veel publiek aanwezig was. KRB kijkt er dan ook naar uit om iedereen terug in Brugge te verwelkomen in de volgende hopelijk weerom internationale editie van de Brugge Boat Race op 4 en 5 maart 2023.

Foto: Henk Rogiers

Deze middag om 12u20 lag Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm- en Roeiclub) aan de virtuele start van het wereldkampioenschap indoor roeien in de categorie MU23. Supporters waren op post bij brouwerij Fort Lapin en schreeuwden Tristan naar de derde tijd (05.53.7) waardoor hij de BRONZEN medaille in de wacht sleepte! Het goud was voor USA in 05.50.8. Proficiat Tristan!

Om 14u03 mocht Ward Lemmelijn (Roeiclub Schulensmeer) starten in de open categorie samen met 14 andere deelnemers. Ward lag al snel in tweede positie na de Rus Vyazovkin en hield die plaats een hele tijd aan. De laatste 500m waren waanzinnig spannend want Ward had de achtervolging ingezet. Toen de eindmeet in zicht was, heeft Ward alles gegeven wat hij nog kon waardoor hij de Rus inhaalde en als eerste over de finishlijn kwam! Ward wint GOUD in 05.41.7 en is opnieuw wereldkampioen, proficiat!

Ook in 2022 bied de Vlaamse Roeiliga naast de fysieke roeibrevetten de verkorte versies en vereenvoudigde versies hiervan online aan.

Om het levenslang roeien verder te stimuleren, is het voor iedereen een meerwaarde om met het brevet te leren roeien.

Klik hieronder op het brevet om het te downloaden.

Op zaterdag 5 februari vonden de 28e Open Gentse Roei-Ergometerkampioenschappen plaats. Er namen 148 roeiers deel aan de wedstrijd. 

Klik hier voor de resultaten.

 

 

 

Hieronder kan je een overzicht terugvinden van de winnaars per categorie:

WU15: Minne De Meester (04.01.40) - ARV 
MU15: Tiboud Manhaeghe (03.32.80) - KRB
LW: Emma Gabriel (07.22.30) - KRSG
W: Mazarine Guilbert (07.11.60) - Gentse RS
LM: Tibo Vyvey (06.15.40) - KRB
M: Ward Lemmelijn (05.44.10) - Schulensmeer
MM: Jeroen Claeys (03.00.37) - KRCG
MW: Heidi Van der Weehe (03.36.93) - The Oar
WU17: Lore Helsen (05.47.20) - The Oar 
MU17: Mees Pardon (05.22.80) - TRT Hazewinkel 
WU19: Astrid Francken (7.28.00) - KRNSO
MU19: Boris Taeldeman (6.27.80) - Gentse RS

Op maandagavond 31 januari organiseerde de Vlaamse Roeiliga een bijscholing rond sportvoeding (spreker Stephanie Scheirlynck) en mental coaching (spreker Els Snauwaert).

Klik hier voor de powerpointpresentatie over mental coaching. 

Sporten en bewegen is van groot belang voor zowel jouw lichamelijke als mentale gezondheid!

In tijden van de corona epidemie moeten we de organisatie hier van af en toe wel aanpassen en op tijd rust inlassen bij een infectie of na het krijgen van een vaccin.

Via deze infographic kan je een aantal richtlijnen terugvinden, neem bij twijfel contact op met je (sport)arts. 

 

 

 

 

 

 

Op maandagavond 10 januari organiseerde de Vlaamse Roeiliga een bijscholing rond antidoping (spreker Guido Steens van Nado Vlaanderen) en krachttraining (spreker Alessandro Colosio).

Klik hier voor de powerpointpresentatie over antidoping.

Klik hier voor de powerpointpresentatie over krachttraining. 

De Vlaamse Roeiliga kondigt met trots aan dat Axel Müller de nieuwe Headcoach van België wordt. Axel zal zowel voor de Vlaamse Roeiliga als de Ligue Francophone d'Aviron Headcoach zijn en is verantwoordelijk voor de begeleiding en finale selectie van alle Belgische roeiers.

Axel Müller is na een uitgebreide selectieprocedure gekozen omwille van zijn coach competenties, eerder behaalde resultaten, ervaring met het opzetten van een centrale werking, werken in complexe organisaties en zijn heldere manier van communiceren. 

Axel is 56 jaar en in bezit van een Spaans en Duits trainer A diploma.  Hij is afgestudeerd in de bewegingswetenschappen. Hij was vanaf 2019 actief als coach van de Duitse dames boordroeisters, Headcoach van Israël van 2010 – 2015 en van 1997 – 2003 als onder andere Junioren Headcoach bij het Spaanse roeien waar hij het jeugd multi-sport trainingscentrum in Amposta heeft helpen opzetten. Tussendoor heeft hij verschillende onderwijs opdrachten voor Worldrowing ontwikkelingsteams uitgevoerd. Axel is lid van de Jeugdcommissie van Worldrowing en zal deze functie blijven bekleden.

We halen met Axel iemand in huis met veel ervaring die hoge eisen stelt aan de roeiers, het coachkader en de stakeholders, maar ook iemand die gestructureerd naar zijn doelen toewerkt. De visie van Axel is in lijn met de weg die we nu al zijn ingeslagen, namelijk het inzetten op een centrale werking, werken vanuit groepen en de focus op de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de voorbereidingen op Los Angeles 2028 waar het (top)roeilandschap danig zal veranderen en er zich nieuwe opportuniteiten aandienen in de switch naar 1500m baanwedstrijden en Beach Sprint Rowing. Vanaf Januari zal Axel zich in Gent vestigen. In de komende weken werken we samen met Axel verder om de werking rondom Topsport verder uit te bouwen en contacten te leggen met de Roeiers en Coaches.

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer