Topsport
OS 2021 Tokyo
Topsport

Proud member of Team Belgium

Be Gold

 

Be Gold

Nationale loterij

                 

 

Recent News
Port Oostende Beach Sprint Cup 22/08
Op zondag 22 augustus organiseert de Vlaamse Roeiliga de 1e Beach Sprint competitie in België in sa
22/07/2021
Nieuwsbrief juni 2021
Nieuwe identiteit, wedstrijdnieuws, Olympische Spelen, roeien tijdens de Sportzomer en zo veel meer!
12/07/2021
We blijven vooruit roeien!
Na maanden hard werk, laten we ons nieuwe merk te water. Onze missie en verhaal zijn vertaald in ee
29/06/2021
Nieuwe Covid maatregelen voor de sport
Vanaf 27 juni gelden volgende richtlijnen (raadpleeg het basisprotocol sport en corona voor een voll
24/06/2021
Roeiprogramma Olympische Spelen Tokyo 2021
De Olympische Spelen staan voor de deur en graag supporteren we met zijn allen mee voor de Belgian S
23/06/2021

Onze Belgian Sharks LM2x met Tim Brys en Niels Van Zandweghe trekken richting Tokyo voor hun deelname aan de Olympische Spelen. Via deze weg willen wij hen nog een extra hart onder de riem steken en succes wensen in Japan!

De Olympische Spelen staan voor de deur en graag supporteren we met zijn allen mee voor de Belgian Sharks in Tokyo.

Hierbij de wedstrijddagen met de daarbijhorende voorlopig nachtelijke uren!

De Vlaamse Roeiliga is een unisportfederatie, met een beperkte kern topatleten, die er meestal in slaagt om hoog te scoren op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Momenteel lichte dubbeltwee met Tim Brys en Niels Van Zandweghe de Belgische vaandeldragers. Tim en Niels hebben een selectie op zak voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2021.

De Vlaamse Roeiliga zorgt voor de ondersteuning en begeleiding van de topatleten. De getalenteerde competitieroeiers worden in hun respectievelijke clubs voorbereid op topsportprestaties. Indien zij voldoen aan de criteria worden zij opgenomen in het selectieprogramma onder leiding van de technisch directeur en de topsportcoaches.

Het topsportbeleid van de Vlaamse Roeiliga wordt uitgestippeld in de topsportcommissie. Deze commissie bepaalt o.a. het Vlaamse topsportbeleid, evalueert de resultaten van de Vlaamse lijstroeiers, ondersteunt hen en bespreekt de labotests en medische analyses.

Prof. Jan Boone en Prof. Jan Bourgois (Universiteit Gent) zijn technisch directeur ad interim. Zij stellen hun expertise en ervaring ter beschikking van het Belgische roeien, maken de jaarplanning en de trainingsschema’s op, structureren het Belgische toproeien. Daarnaast coördineren zij de binnen- en buitenlandse stages en wedstrijden en zijn zij mede verantwoordelijk voor de opmaak van de selecties. Jan Boone en Jan Bourgois creëren een cultuur van topniveau en een ware winnaarsmentaliteit waarbij enkel de harde werkers mee opgenomen worden in de groep.

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer