Topsport

Proud member of Team Belgium

Be Gold

 

Be Gold

Nationale loterij

                 

 

Recent News
Lottrekking Duathlon KRB - 4/10/2020
Klik hier voor de lottrekking van de jeugdduathlon te KR Brugge op 4/10/2020.
29/09/2020
Resultaten Jeugdtriathlon Gentse RS - 27/09/2020
Klik hier voor de resultaten van de triathlon van Gentse RS op 27/09/2020.
28/09/2020
Inhuldiging roeisteiger Schulensmeer
Schulensmeer nodigt iedereen graag uit op de Dag van De Wijers om enkele nieuwigheden in te huldige
23/09/2020
Lottrekking Triathlon Gentse RS - 27/09/2020
Klik hier voor de lottrekking van de triahtlon van Gentse RS op 27/09/2020.
22/09/2020
Mooie reportage gouden medaille EKU23
Focus & WTV bracht gisteren een mooie reportage van gouden medaillewinnaars U23 Marlon Colpaert en T
14/09/2020
Focus & WTV bracht gisteren een mooie reportage van gouden medaillewinnaars U23 Marlon Colpaert en Tibo Vyvey. 
Klik hier om na te genieten van hun medaille en even te luisteren naar hun toekomstperspectieven. 
 

De Vlaamse Roeiliga is een unisportfederatie, met een beperkte kern topatleten, die er meestal in slaagt om hoog te scoren op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Momenteel zijn skiffeur Hannes Obreno en de lichte dubbeltwee met Tim Brys en Niels Van Zandweghe de Belgische vaandeldragers. Obreno behaalde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de vierde plaats. 

De Vlaamse Roeiliga zorgt voor de ondersteuning en begeleiding van de topatleten. De getalenteerde competitieroeiers worden in hun respectievelijke clubs voorbereid op topsportprestaties. Indien zij voldoen aan de criteria worden zij opgenomen in het selectieprogramma onder leiding van de technisch directeur en de topsportcoaches.

Het topsportbeleid van de Vlaamse Roeiliga wordt uitgestippeld in de topsportcommissie. Deze commissie bepaalt o.a. het Vlaamse topsportbeleid, evalueert de resultaten van de Vlaamse lijstroeiers, ondersteunt hen en bespreekt de labotests en medische analyses.

Dominique Basset is de technisch directeur. Hij stelt zijn expertise en ervaring ter beschikking van het Belgische roeien, maakt de jaarplanning en de trainingsschema’s op, structureert het Belgische toproeien en leidt coaches op. Daarnaast coördineert hij de binnen- en buitenlandse stages en wedstrijden en is hij mede verantwoordelijk voor de opmaak van de selecties. Dhr. Basset creëert een cultuur van topniveau en een ware winnaarsmentaliteit waarbij enkel de harde werkers mee opgenomen worden in de groep.

De Vlaamse Roeiliga werkt sinds 2013 met regiocoördinatoren. Dit betekent dat elke regiocoach de verantwoordelijkheid heeft over de beloftevolle jongeren en geïdentificeerde topsporttalenten in één bepaalde regio. Vlaanderen wordt opgedeeld in vier ‘roei’regio’s: West-Vlaanderen (roeiers uit KRNSO, KRB en BTR), Oost-Vlaanderen (roeiers uit GRS, KRSG, KRCG), Antwerpen (roeiers uit ARV, TRT, RARC-KAWV en The Oar) en Vlaams-Brabant (Akhenathon en RNV). De regiocoördinatoren organiseren één keer per week een regionale krachttraining en één keer per week een regionale watertraining.

© 2019, website powered by Twizzit.com     |     Privacy & Disclaimer