Over ons
 
Situering & structuur
Shop Belgian Sharks

Kalender
Recent News
Eindstand VRL Allroundcriterium 2021
Hierbij de eindstand van het VRL Allroundcriterium 2021.
12/10/2021
Triathlon Gentse RS 16/10
Op zaterdag 16 oktober vond de jeugd triathlon van de Gentse RS plaats.  Klik hier voor de resultat
18/10/2021
Lottrekking Triathlon Gentse RS - 16/10/2021
Klik hier voor de lottrekking van de jeugdtriathlon te Gentse RS op 16/10/2021.
11/10/2021
Goud voor Aaron Andries op het EK Junioren te München
Aaron Andries (JM1x) roeide de halve finale in de voormiddag en de finale om 13u. Hij roeide deze we
10/10/2021
Resultaten Jeugdroeihappening 2021
Op zaterdag 9 oktober vond de jeugdroeihappening plaats in KR Sport Gent. Er namen 51 roei(st)ers de
09/10/2021

De Vlaamse Roeiliga vzw (VRL) is een door Sport Vlaanderen erkende en gesubsidieerde Vlaamse unisportfederatie, welke de aangesloten roeiverenigingen in Vlaanderen overkoepelt.

De VRL staat open voor alle Vlaamse verenigingen die de recreatieve en/of de competitieve roeisport beoefenen.
Er zijn 21 roeiclubs: 5 West-Vlaamse, 8 Oost-Vlaamse, 5 Antwerpse, 1 Limburgse, 1 club in Vlaams-Brabant en 1 club in het Brussels Hoofdstedelijk gewest aangesloten bij de Vlaamse Roeiliga. Daarvan zijn er 5 studentenroeiclubs (3 in Oost-Vlaanderen, 1 in West-Vlaanderen en 1 in Antwerpen). In totaal had de Vlaamse Roeiliga over al haar clubs eind 2020 1.700 roeiende leden.

De Vlaamse Roeiliga is als vzw gesticht in 1974 en heeft haar zetel te Gent. De Algemene Vergadering, waarin alle aangesloten roeiverenigingen vertegenwoordigd zijn, legt het algemeen beleid in een beleidsplan vast dat door het Bestuursorgaan in concrete jaaractieplannen wordt omgezet. Ervaren medewerkers, gespecialiseerd op sportief, administratief of financieel vlak, verzekeren de praktische uitvoering ervan en worden daarin bijgestaan door raadgevende commissies.

De Vlaamse Roeiliga is als vertegenwoordiger van de Vlaamse roeiclubs aangesloten bij de Koninklijke Belgische Roeibond, welke op haar beurt lid is van de FISA (Fédération Internationale des Sociétés d’Aviron). De LFA (Ligue Francophone d’Aviron) is de Waalse tegenhanger van de VRL. De VRL is tevens lid van de Vlaamse Sportfederatie en het Vlaams Sporttribunaal.

De acties van de VRL spitsen zich onder andere toe op de ondersteuning en begeleiding van topatleten (die in hun respectieve clubs op topsportprestaties worden voorbereid), het aanbieden van opleiding en bijscholing voor trainers in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool, het promoten van de roeisport – via het ergometerproject op scholen en via sportpromotionele dagen zoals “Dé Watersportdag” en de “Doe Aan Sport Beurs” – en het organiseren van recreatieve toertochten. Tevens ondersteunt de VRL haar aangesloten sportclubs op sporttechnisch, bestuurlijk en administratief vlak. De VRL informeert haar leden via de maandelijkse nieuwsbrief en via haar website www.vlaamse-roeiliga.be.

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer