Over ons
 
Situering & structuur
Shop Belgian Sharks

Kalender
Recent News
ZILVER EK U19 JM1x BORIS TAELDEMAN
Vorig jaar zette Belgian Shark Boris Taeldeman zijn eerste stappen in de internationale
22/05/2022
Resultaten Jeugdtriathlon Gentse RS 21/05
Klik hier voor de resultaten van de Jeugdtriathlon van Gentse RS op 21 mei.
23/05/2022
Resultaten RCNT Maubray - 15 mei
Klik hier voor de resultaten van de Regatta van RCNT te Maubray op 15 mei.
16/05/2022
Ghent International May Regatta
Afgelopen weekend vond de Ghent International May Regatta plaats op de Gentse Watersportbaan. Het wa
09/05/2022
Nieuwsbrief april 2022
Competitieresultaten, toertocht 150 jaar KRNSO en KRCG, opleidingen, allerlei bestuursnieuws en zove
03/05/2022

De Vlaamse Roeiliga vzw (VRL) is een door Sport Vlaanderen erkende en gesubsidieerde Vlaamse unisportfederatie, welke de aangesloten roeiverenigingen in Vlaanderen overkoepelt.

De VRL staat open voor alle Vlaamse verenigingen die de recreatieve en/of de competitieve roeisport beoefenen.
Er zijn 21 roeiclubs: 5 West-Vlaamse, 8 Oost-Vlaamse, 5 Antwerpse, 1 Limburgse, 1 club in Vlaams-Brabant en 1 club in het Brussels Hoofdstedelijk gewest aangesloten bij de Vlaamse Roeiliga. Daarvan zijn er 5 studentenroeiclubs (3 in Oost-Vlaanderen, 1 in West-Vlaanderen en 1 in Antwerpen). In totaal had de Vlaamse Roeiliga over al haar clubs eind 2020 1.700 roeiende leden.

De Vlaamse Roeiliga is als vzw gesticht in 1974 en heeft haar zetel te Gent. De Algemene Vergadering, waarin alle aangesloten roeiverenigingen vertegenwoordigd zijn, legt het algemeen beleid in een beleidsplan vast dat door het Bestuursorgaan in concrete jaaractieplannen wordt omgezet. Ervaren medewerkers, gespecialiseerd op sportief, administratief of financieel vlak, verzekeren de praktische uitvoering ervan en worden daarin bijgestaan door raadgevende commissies.

De Vlaamse Roeiliga is als vertegenwoordiger van de Vlaamse roeiclubs aangesloten bij de Koninklijke Belgische Roeibond, welke op haar beurt lid is van de FISA (Fédération Internationale des Sociétés d’Aviron). De LFA (Ligue Francophone d’Aviron) is de Waalse tegenhanger van de VRL. De VRL is tevens lid van de Vlaamse Sportfederatie en het Vlaams Sporttribunaal.

De acties van de VRL spitsen zich onder andere toe op de ondersteuning en begeleiding van topatleten (die in hun respectieve clubs op topsportprestaties worden voorbereid), het aanbieden van opleiding en bijscholing voor trainers in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool, het promoten van de roeisport – via het ergometerproject op scholen en via sportpromotionele dagen zoals “Dé Watersportdag” en de “Doe Aan Sport Beurs” – en het organiseren van recreatieve toertochten. Tevens ondersteunt de VRL haar aangesloten sportclubs op sporttechnisch, bestuurlijk en administratief vlak. De VRL informeert haar leden via de maandelijkse nieuwsbrief en via haar website www.vlaamse-roeiliga.be.

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer