Over ons
 
Situering & structuur
Shop Belgian Sharks

Kalender
Recent News
Vijfde plaats op de Olympische Spelen voor Tim Brys en Niels Van Zandweghe
Tim Brys en Niels Van Zandweghe zijn afgelopen nacht vijfde geëindigd in de A-finale op de Olympis
29/07/2021
Port Oostende Beach Sprint Cup 22/08
Op zondag 22 augustus organiseert de Vlaamse Roeiliga de 1e Beach Sprint competitie in België in sa
22/07/2021
Nieuwsbrief juni 2021
Nieuwe identiteit, wedstrijdnieuws, Olympische Spelen, roeien tijdens de Sportzomer en zo veel meer!
12/07/2021
We blijven vooruit roeien!
Na maanden hard werk, laten we ons nieuwe merk te water. Onze missie en verhaal zijn vertaald in ee
29/06/2021
Nieuwe Covid maatregelen voor de sport
Vanaf 27 juni gelden volgende richtlijnen (raadpleeg het basisprotocol sport en corona voor een voll
24/06/2021

De Vlaamse Roeiliga vzw (VRL) is een door Sport Vlaanderen erkende en gesubsidieerde Vlaamse unisportfederatie, welke de aangesloten roeiverenigingen in Vlaanderen overkoepelt.

De VRL staat open voor alle Vlaamse verenigingen die de recreatieve en/of de competitieve roeisport beoefenen.
Er zijn 21 roeiclubs: 5 West-Vlaamse, 8 Oost-Vlaamse, 5 Antwerpse, 1 Limburgse, 1 club in Vlaams-Brabant en 1 club in het Brussels Hoofdstedelijk gewest aangesloten bij de Vlaamse Roeiliga. Daarvan zijn er 5 studentenroeiclubs (3 in Oost-Vlaanderen, 1 in West-Vlaanderen en 1 in Antwerpen). In totaal had de Vlaamse Roeiliga over al haar clubs eind 2020 1.700 roeiende leden.

De Vlaamse Roeiliga is als vzw gesticht in 1974 en heeft haar zetel te Gent. De Algemene Vergadering, waarin alle aangesloten roeiverenigingen vertegenwoordigd zijn, legt het algemeen beleid in een beleidsplan vast dat door het Bestuursorgaan in concrete jaaractieplannen wordt omgezet. Ervaren medewerkers, gespecialiseerd op sportief, administratief of financieel vlak, verzekeren de praktische uitvoering ervan en worden daarin bijgestaan door raadgevende commissies.

De Vlaamse Roeiliga is als vertegenwoordiger van de Vlaamse roeiclubs aangesloten bij de Koninklijke Belgische Roeibond, welke op haar beurt lid is van de FISA (Fédération Internationale des Sociétés d’Aviron). De LFA (Ligue Francophone d’Aviron) is de Waalse tegenhanger van de VRL. De VRL is tevens lid van de Vlaamse Sportfederatie en het Vlaams Sporttribunaal.

De acties van de VRL spitsen zich onder andere toe op de ondersteuning en begeleiding van topatleten (die in hun respectieve clubs op topsportprestaties worden voorbereid), het aanbieden van opleiding en bijscholing voor trainers in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool, het promoten van de roeisport – via het ergometerproject op scholen en via sportpromotionele dagen zoals “Dé Watersportdag” en de “Doe Aan Sport Beurs” – en het organiseren van recreatieve toertochten. Tevens ondersteunt de VRL haar aangesloten sportclubs op sporttechnisch, bestuurlijk en administratief vlak. De VRL informeert haar leden via de maandelijkse nieuwsbrief en via haar website www.vlaamse-roeiliga.be.

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer