Klik hier voor een blanco A vergunning 2022

A-vergunningen 

- Een A vergunning is noodzakelijk om aan competitie te kunnen deelnemen. Hiervoor is een jaarlijks medisch onderzoek vereist. Elke A vergunning krijgt een nummer toegekend op basis van het geboortejaar. Dit nummer is noodzakelijk om te kunnen inschrijven voor competities. 

Stappenplan: 

1. De club geeft de licentiegegevens via I-row in en na ontvangst van de licentie met de medische goedkeuring wordt op het VRL secretariaat een licentienummer toegekend. De licentienummers van de clubroeiers zijn ten alle tijden door de clubverantwoordelijken raadpleegbaar. De roeivereniging overhandigt de vergunningsaanvragen (ingevulde formulieren) aan de VRL minstens 1 week voor de desbetreffende competitie (zo niet kan de VRL niet verantwoordelijk gesteld worden voor het te laat toekennen van vergunningsnummers). Dit kan op diverse manieren: 

- Per post naar Vlaamse Roeiliga vzw, Zuiderlaan 13, 9000 Gent
- Persoonlijk komen overhandigen op het secretariaat
- Inscannen en doormailen naar info@vlaamse-roeiliga.be


2. De Vlaamse Roeiliga kent aan elke vergunning een nummer toe, bijvoorbeeld 87/11/008

87 = geboortejaar (blijft elk jaar hetzelfde)
11 = jaar van competitie (verandert elk jaar)
008 = volgnummer (wordt toegekend op basis van volgorde van ontvangst)


3. De lijst van A vergunningen wordt door de Vlaamse Roeiliga elke vrijdag voor een competitie doorgestuurd naar de kamprechters en organiserende roeivereniging.


4. De kostprijs van een A vergunning bedraagt 29,15€.

B-vergunningen

1. Een B vergunning is noodzakelijk voor (recreatief) roeiende leden, bestuursleden, trainers en kamprechters. Een B vergunning krijgt geen nummer toegekend.

2. Elke recreatieve roeier die zich aanmeld bij de club wordt ingegeven in I-Row door de clubverantwoordelijken. Vanaf het moment van deze registratie is de roeier verzekerd via de Vlaamse Roeiliga.

3. Een B vergunning kost 12,65 € per vergunning.

C-vergunningen

1. Een C vergunning is voor de steunende leden en de sporadische vrijwilligers.

2. Elke persoon die zich aanmeld bij de club wordt ingegeven in I-Row door de clubverantwoordelijken. Vanaf het moment van deze registratie is de roeier verzekerd via de Vlaamse Roeiliga.

3. Een C vergunning kost 0 €

D-vergunningen

1. Een D vergunning is voor de occasionele roeiers van sportkampen en initiaties.

2. Elke occasionele roeier die zich aanmeld bij de club wordt ingegeven in I-Row door de clubverantwoordelijken. Vanaf het moment van deze registratie is de roeier verzekerd via de Vlaamse Roeiliga.

3. Een D vergunning kost 2,75 €.

 

Indien een roeier van een B naar een A vergunning overgaat, wordt dit verrekend, d.w.z. dat de club geen 2 vergunningen (aan 41,80€) dient te betalen.

 

Per kwartaal wordt een factuur opgemaakt van de via I-row doorgegeven licenties.

De verwerking van de leden gebeurt sinds 2013 via het digitaal ledenplatform I-row. De mogelijkheden die het systeem bevat vind je terug in dit draaiboek (klik hier).