Afgelopen weekend vonden de time trials van het nationaal seniorenteam plaats in Sport Vlaanderen Willebroek. De trials hadden als primair doel de selectie vast te leggen voor de Olympische Kwalificatietoernooien, Europese Kampioenschappen en World Cups voor de komende periode. Op zaterdagochtend roeiden onze Belgian Sharks een race tegen de tijd, om in de namiddag een A/B finale te roeien op basis van de geroeide tijden in de voormiddag.

Ward Lemmelijn (Roeiclub Schulensmeer) won de A-finale bij de zware heren met een tijd van 7.26.95, gevolgd door Tristan Vandenbussche (Brugse TR) en Pierre De Loof (KR Brugge). Bij de lichtgewichten won Tibo Vyvey (KR Brugge) overtuigend de finale in 7.38.97. Aaron Andries (Gentse RS) werd tweede, gevolgd door Marlon Colpaert (KRNS Oostende). Bij de dames won Caitlin Govaert (UN Brussel), Mazarine Guilbert (Gentse RS) werd tweede.

Op zondag werden er testen in dubbeltwee boten gedaan. In de voormiddag won de M2x met Pierre De Loof en Ruben Claeys en binnen dezelfde seconde finishte de LM2x met Brys-Van Zandweghe. In de namiddag waren de lichte dubbeltwee boten sterker dan de zware boten. Brys-Van Zandweghe wonnen, gevolgd door Colpaert-Vyvey.

Op dinsdagavond 9 maart wordt er in de nationale selectiecommissie beslist welke zwaargewicht boot België afvaardigt op de European Olympic Qualification Regatta in Varese (Italië) van 5-7 april en/of de Final Olympic Qualification Regatta in Luzern (Zwitserland) van 16-18 mei. In Varese zijn er nog 3 tickets voor de M1x, in Luzern zijn er 2 tickets voor de M2x en 2 tickets voor de M1x.

Klik hier voor de resultaten.